Luister
muziek
22 april 2021 - 14:15
Deel dit artikel:

Senioren en veiligheid: Spoofing en webinars

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - In dit eerste bericht in de Senioren en Veiligheidsmaand bespreken we het thema ‘spoofing’. Bij spoofing wordt er een trucje gebruikt om een andere identiteit aan te nemen. Spoofing betekent letterlijk ‘nabootsen’.

Hoe gaat een oplichter te werk?
De oplichter doet zich telefonisch voor als iemand van uw bank. Het telefoonnummer manipuleert hij, waardoor het telefoonnummer van uw bank op uw telefoon verschijnt. De oplichter zegt dat er wat mis is met uw betaalrekening of bankaccount. Hij vraagt u om geld over te maken naar een kluisrekening of andere veilige rekening. Ook kan de oplichter om privégegevens of inloggegevens vragen.

Banken vragen u nooit om geld over te maken naar een andere rekening. Ze vragen ook niet om uw persoonlijke gegevens. Verbreek daarom de telefoonverbinding als u het niet vertrouwt. Zoek zelf het telefoonnummer op van uw bank en vraag na of er iets mis is met je rekening.

Slachtoffer
Bent u slachtoffer geworden? Veel mensen schamen zich hiervoor, maar dit hoeft absoluut niet. Criminelen gaan geraffineerd te werk. Ze maken misbruik van het vertrouwen dat u hebt in uw bank, een familielid of een bekende. Iedereen kan slachtoffer worden. Doe altijd aangifte of meld dit bij de politie.

Meer informatie
Bekijk meer tips over veilig internetten en veilig bankieren.

Webinars
Over de verschillende vormen van criminaliteit zijn webinars gemaakt. In de webinars, gepresenteerd door Catherine Keyl, bespreken deskundigen van onder andere de politie en ouderenbond een specifiek fenomeen van criminaliteit. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug