Luister
Live
14 januari 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

Zelftesten en mondkapjes voor inwoners met een laag inkomen

HEEZE-LEENDE - Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving, dus ook in de bestrijding van het coronavirus. De gemeente Heeze-Leende maakt daarom een eenmalige vergoeding voor een gratis pakket zelftesten en mondkapjes beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. Hiermee willen we onze inwoners helpen om de regels in en om het huis na te leven.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Vergoeding
Ontvangt u een maandelijkse (bijstands-)uitkering of tegemoetkoming voor de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente Heeze-Leende? U krijgt dan van ons per volwassene een eenmalige vergoeding. Wij maken de vergoeding deze maand over op uw rekening. Voor de vergoeding hoeft u dus geen aanvraag in te dienen. Met deze vergoeding kunt u zelftesten en mondkapjes kopen.

Gratis pakket
Heeft u een laag inkomen maar geen maandelijkse (bijstands-)uitkering van de gemeente Heeze-Leende? U mag dan een gratis pakket ophalen. Het pakket bestaat uit meerdere zelftesten en mondkapjes. Iedere volwassene krijgt een pakket.

U kunt het pakket afhalen bij de balie van het gemeentehuis. Maak hiervoor eerst telefonisch een afspraak via het telefoonnummer (040) 2241400.

Gebruik zelftest
Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis kunt gebruiken. Heeft u corona-gerelateerde klachten? Gebruik dan een zelftest of maak een testafspraak bij de GGD. Dit kan via 0800-1202 (dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur) of op www.coronatest.nl. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Wanneer u (nog) geen klachten heeft, maar wel veilig naar uw werk of bij anderen op bezoek wilt gaan, is het aan te raden om eerst een corona-zelftest te doen. Kijk voor meer informatie over het gebruik van zelftesten op de website van de Rijksoverheid.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug