Luister
Live
14 januari 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Start podcast ‘Wij zijn Heeze-Leende’

HEEZE-LEENDE - Op donderdag 13 januari is de eerste aflevering van de podcast ‘Wij zijn Heeze-Leende’ live gegaan. In de podcastserie komt een aantal onderwerpen en processen voorbij die de gemeente samen met inwoners of organisaties doet. Gemeente Heeze-Leende is daarmee de eerste gemeente in Nederland die een podcast inzet als middel op het gebied van dienstverlening.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

De podcastserie geeft inzicht in hoe bijvoorbeeld de samenwerking is met de gemeente tijdens een groot evenement zoals de Brabantsedag of hoe een paspoort wordt aangevraagd. Daarnaast vertelt een inwoner of een vertegenwoordiger van een vereniging wat zijn of haar ervaring is bij deze dienstverlening. Onder leiding van gemeentesecretaris Carolien Klesman gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over steeds weer een ander onderwerp. Elke aflevering kan afzonderlijk worden beluisterd. Het doel van de podcastserie is inwoners en andere geïnteresseerden informeren over de zaken die spelen bij de gemeente én te horen wat de ervaring van inwoners of organisaties is bij de dienstverlening van de gemeente.

Eerste aflevering
De eerste aflevering die donderdag live is gegaan, gaat over de verkiezingen. We mogen stemmen op landelijk niveau, maar ook op lokaal niveau. In deze aflevering wordt de luisteraar meegenomen in de organisatie rondom de verkiezingen. De luisteraar krijgt inzicht in hoe ambtenaren, inwoners en vrijwilligers samenwerken om het stemmen in Heeze-Leende mogelijk te maken.

Teaser
Vanaf 13 januari gaat er iedere twee weken een nieuwe aflevering online. Deze is te beluisteren via Spotify, Springcast en de gemeentelijke website. Om een indruk te geven van de podcastserie en de volgende afleveringen, is er een teaser opgenomen waarin burgemeester Verhoeven vertelt wat men van de podcast kan verwachten. Ook de teaser is op de hiervoor genoemde kanalen te beluisteren.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug