Luister
muziek
1 juli 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Structurele verbreding A67 Leenderheide-Geldrop vertraagd

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) heeft op 23 juni 2022 in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt welke elf stikstofgevoelige infrastructuurprojecten als eerste worden opgepakt. De structurele verbreding A67 Leenderheide-Geldrop valt niet onder deze elf projecten en loopt vertraging op.

Het verbreden van de A67 heeft ook voor de gemeente Heeze-Leende een belangrijk doel. De aansluiting wordt aangepast, waardoor de doorstroming op de Geldropseweg moet verbeteren. Het bereiken van dit doel wordt, door het besluit van Rijkswaterstaat, dus ook uitgesteld.

Planning
Rijkswaterstaat gaat aan de slag met een planning voor de uitwerking van de eerste elf projecten. De overige projecten – waaronder dus ook de structurele wegverbreding van de A67 – zijn naar verwachting niet eerder dan 2025 aan de beurt. Dit betekent overigens niet dat Rijkswaterstaat deze projecten niet belangrijk vindt; de inzet blijft erop gericht om alle projecten uit te kunnen voeren.

Gemeente Heeze-Leende is niet verantwoordelijk voor deze planning en uitvoering, voor meer informatie en/of vragen verwijzen u door naar Rijkswaterstaat

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug