Luister
muziek
1 juli 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Werkzaamheden afslag Zevenhuizen gereed

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

LEENDE - Onlangs hebben er wegwerkzaamheden plaatsgevonden rond de afslag Zevenhuizen in Leende. De wegen zijn aangepast zodat ze veiliger zijn, sluipverkeer wordt op deze manier tegengegaan en er is nieuw asfalt aangebracht.

Sluipverkeer A2
De files op de A2 zorgen er niet alleen voor dat je langer onderweg bent tussen Weert en Eindhoven, ook leidt dit tot sluipverkeer omdat men de file wil ontwijken. Dit sluipverkeer zorgt voor doorstromingsproblemen in Leende en brengt de leefbaarheid en verkeersveiligheid in gevaar.

Maatregelenpakket
In 2018 is de gemeente Heeze-Leende, samen met de gemeente Cranendonck en de dorpsraden in de omgeving gestart met het opstellen van een maatregelenpakket om de verkeerssituatie in de kernen rondom de A2 te verbeteren. De maatregelen hebben niet alleen het doel om het sluipverkeer tegen te gaan, maar ook om het gebruik van de fiets te promoten en veilig te maken op de route langs de A2. Dit heeft geleid tot definitieve plannen.

Sluipverkeerwerende maatregelen
Door de realisatie van de maatregelen levert het sluipen extra vertraging op, waardoor het geen tijdswinst meer oplevert en de automobilist ervoor kiest om op de A2 te blijven. De maatregelen zullen ook vertraging opleveren voor plaatselijk verkeer, want de inwoners van Maarheeze en Leende moeten ook wachten voor de doseerlichten. We verwachten dat, als de weggebruikers eenmaal bekend zijn met de sluipverkeermaatregelen, zij ook minder gaan sluipen en daardoor de wachttijden bij de doseerlichten korter worden. Daarnaast zullen de doseerlichten alleen maar werken als er file is op de A2. Als er dus geen file is staan de doseerlichten uit. Vorig jaar is er een doseerlicht geplaatst in de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel. Aflopen week zijn er doseerlichten geplaatst op de Maarheezerweg-Noord. De komende periode worden deze geïnstalleerd en afgesteld.

Fietsmaatregelen
Aan beide kanten van de snelweg zijn, op en nabij de aansluiting Zevenhuizen, drempels aangelegd zodat de snelheid van auto’s afneemt. Dit verbetert fietsveiligheid. Vorig jaar is de Strijpertunnel aangepast. Deze locatie maakt ook onderdeel uit van het maatregelenpakket.

Groot onderhoud asfalt
Voor de uitvoering van het project is de op- en afrit van de A2 afgesloten en is het verkeer omgeleid. In het kader van groot onderhoud is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuw asfalt aan te brengen op de rijbanen tussen de fietsmaatregelen in. Deze onderhoudsmaatregel werd uitgevoerd door dezelfde aannemer en kon worden uitgevoerd zonder de planning van het project te verlengen. Eén van de voordelen hiervan is dat de hinder voor de omgeving tot een minimum is beperkt.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug