Luister
muziek
18 september 2022 - 15:00
Deel dit artikel:

Stimuleringslening Duurzaam Thuis

HEEZE-LEENDE - Woont u in een eigen, bestaande woning in de gemeente Heeze-Leende? Dan kunt u een Stimuleringslening tegen gunstige rente en voorwaarden van maximaal €35.000,- aanvragen. Dit geld is bedoeld voor verbeteringen aan uw woning voor langer thuis wonen, duurzaam maken van de woning en asbestsanering.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De Stimuleringslening Duurzaam Thuis draagt bij aan het verhogen van uw wooncomfort. Er zijn 3 soorten verbetermaatregelen:

  • Langer thuis wonen voor oudere inwoners (55+) en (ouders van) inwoners met een lichamelijke beperking. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van uw slaapkamer en badkamer op de begane grond, deuren verbreden, drempels verwijderen, huiselijke elektronica (domotica) en/of het plaatsen van een traplift. Maximale lening: €35.000,-
  • Duurzaam maken van de woning. Hierbij kunt u denken aan zonnepanelen, isolatie, groen dak, HR++-glas, zonneboiler en/of warmtepomp. Maximale lening: €25.000,-
  • Verwijderen en vervangen van asbestdaken, dakgoten en asbestgevels mit het als voorbereidende maatregel noodzakelijk is voor het uitvoeren van de benodigde constructieve en duurzame voorzieningen. Maximale lening: €35.000,-

U kunt meerdere maatregelen in één Stimuleringslening combineren. In totaal kunt u maximaal € 35.000,- lenen. Het rentepercentage is 3,67% voor consumptieve leningen en 3,01% voor hypothecaire leningen.

Wanneer u een stimuleringslening aanvraagt voor duurzaamheidsmaatregelen gericht op het besparen van energie, of wanneer u een stimuleringslening aanvraagt voor duurzaamheidsmaatregelen gecombineerd met maatregelen die gericht zijn op langer thuis wonen of asbestsanering, komt u in aanmerking voor een rentekorting.

Er zijn twee varianten van de lening: de consumptieve Stimuleringslening en de hypothecaire Stimuleringslening. De consumptieve Stimuleringslening is voor leningen met een minimum van € 2.500 en een maximum van € 10.000. De hypothecaire Stimuleringslening is voor leningen met een minimum van € 10.000 en een maximum van € 35.000. Voor de verdere verschillen tussen deze twee varianten en voorbeelden van maatregelen die binnen de regeling vallen, kunt u de verordening Stimuleringslening Duurzaam Thuis raadplegen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie