Luister
muziek
1 oktober 2022 - 11:00
Deel dit artikel:

Verbeter de wereld, begin bij... je vork?

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - Een vork lijkt zo’n simpel stuk metaal, maar het is zoveel meer. Om als individu iets te doen voor het klimaat, is minderen met vlees één van de meest effectieve stappen om te zetten. Zouden we in Nederland allemaal 1 dag in de week geen vlees eten, dan zou dat even veel milieuwinst opleveren als het schrappen van 1 miljoen auto’s.

Minder vlees dus. Hoe doe je dat? Om het makkelijk én leuk te maken ontwikkelde ProVeg Nederland, een stichting die zich inzet voor verduurzaming van het voedselsysteem, de Veggie Challenge. Het is heel eenvoudig. Installeer de app, ontdek honderden heerlijke recepten en krijg inzicht in hoeveel je precies bespaart.

In gemeente Heeze-Leende zijn we met ruim 16.000 mensen. Als al 10 procent van ons zich inschrijft voor de Veggie Challenge, dan is de positieve impact enorm en besparen we samen:

  • 46 miljoen liter water (Dat staat gelijk aan 744.000 keer douchen)
  • 30.400 KG CO2 (Dat is wat je zou uitstoten als je 29.000 keer met de auto op en neer van Leende naar Heeze zou rijden)

Wil je leren om écht lekker vega of vegan te koken? Op 1 oktober starten we met zoveel mogelijk inwoners in gemeente Heeze-Leende met de Veggie Challenge. Dat doen we met een app, gratis ondersteuning, honderden fijne recepten en statistieken over onze gezamenlijke impact.

Help je mee om van Heeze-Leende een duurzamere gemeente te maken?
Schrijf je gratis in op: www.veggiechallenge.nl/kkgc(externe link).

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug