Luister
Live
12 november 2022 - 08:30
Deel dit artikel:

Officiële ingebruikname ambulancepost Leende

LEENDE - De ambulancepost in Leende is nu bijna drie jaar in gebruik. Vandaag staan Ellis Jeurissen, directeur GGD Brabant-Zuidoost en de burgemeester van Heeze-Leende, Paul Verhoeven, samen met raadsleden, bouwpartners en gebruikers, uitgebreid stil bij de ingebruikname van dit bijzondere gebouw. Zij krijgen voor het eerst na alle eerdere coronamaatregelen een rondleiding op de ambulancepost.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Duurzaam gebouw
Het gebouw, een ontwerp van Verheijen en Smeets architecten in samenwerking met BouwAdvies Beerkens, is duurzaam en energieneutraal uitgevoerd. Door de toepassing van een zogenaamd houtskeletbouw, zijn zowel de wanden als de daken geïsoleerd met ‘natuurlijke’ houtvezels. Het binnenklimaat is veel prettiger door toepassing van deze natuurlijke materialen, omdat dit goed isoleert en vochtregulerend werkt. Hierdoor ontstaat een natuurlijk en gezond gebouw. Door deze bouwmethode dragen de gemeente en GGD Brabant-Zuidoost niet alleen een steentje bij aan het milieu, maar wordt er ook een gezonde werkomgeving voor de ambulancemedewerkers gecreëerd.

Ellis Jeurissen: “Duurzaamheid is een belangrijk thema geweest in het bouwconcept. Onze collega’s zijn erg tevreden over de ambulancepost. Het is praktisch ingedeeld en heeft een prettig binnenklimaat”.

Locatie
De ambulancepost ligt naast de brandweerkazerne. De hulpdiensten maken gebruik van een uitrit op de Nachtegaallaan, zodat ze snel ter plaatse zijn bij incidenten. In het gebouw is ruimte voor vijf ambulances. De komende 40 jaar verhuurt de gemeente het gebouw aan GGD Brabant-Zuidoost.

Politiepost
Tegenover de ambulancepost wordt een politiepost gebouwd. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Paul Verhoeven: “Deze locatie is uitermate geschikt voor hulpdiensten. Het verheugt ons daarom dat er ook een politiepost gebouwd gaat worden.” De politiepost wordt volgens dezelfde principes gebouwd. Ook dit gebouw laat de gemeente Heeze-Leende bouwen om vervolgens te verhuren. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug