Luister
muziek
2 maart 2023 - 09:00
Deel dit artikel:

Zonnepanelen op de daken van de scholen

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - Al een aantal jaren geleden is contact gelegd met de Stichting Schooldakrevolutie. De stichting heeft als doel om op alle nog lege schooldaken zonnepanelen te leggen. Deze ambitie past bij de ambitie van de gemeente Heeze-Leende om zoveel mogelijk dakoppervlak te voorzien van zonnepanelen. 

Samen met Schooldakrevolutie is onderzocht welke daken van de 8 basisscholen geschikt zijn. De conclusie is dat bijna alle daken (behalve het dak van de basisschool de Triangel, want dit dak ligt al vol met zonnepanelen) geschikt zijn. Als eerste is gefocust op de basisschool St. Jan. In samenwerking met SkoZok is het gelukt om opdracht te verlenen voor het leggen van 94 panelen. In goed overleg is er een afspraak gemaakt over de bijdrage van SkoZok en de gemeente met betrekking tot de uitvoeringskosten en de verdeling van de opbrengsten. In de toekomst is het mogelijk om meer panelen te leggen als het gebouw wordt aangesloten op een warmtepomp om het gebouw aardgasloos te maken. Deze samenwerking smaakt naar meer en de volgende stap is al gezet: kijken of het mogelijk is om in samenwerking met woCom om op het dak van de basisschool De Talententoren in Sterksel zonnepanelen te leggen. Hierbij wordt ook de Vereniging van Eigenaren betrokken.

Benieuwd of het dak van jouw huis ook geschikt is voor zonnepanelen? Vul je postcode in op www.zonnedakje.nl/zoek-dak en check je dak. Zonnedakje laat zien of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook kun je zien op welke daken al zonnepanelen liggen. Het systeem houdt rekening met schaduw van bijvoorbeeld grote bomen. De gemeente Heeze-Leende gebruikt Zonnedakje om te zien hoeveel zonnepanelen er in de gemeente zijn.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug