Luister
muziek
17 mei 2023 - 10:00
Deel dit artikel:

Aanvraagprocedure Lintjesregen 2024

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - De Lintjesregen 2023 is gevierd, ken jij ook iemand die volgend jaar een lintje verdient? Vast wel! Want ook in de gemeente Heeze-Leende zetten veel mensen zich in voor de samenleving, voor een ander, voor een vereniging, etc. Deze vrijwilligers kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. De aanvraagprocedure voor de Lintjesregen 2024 is inmiddels gestart.

Wie verdient er volgens jou een lintje?
Neem het initiatief en zorg er voor dat iemand die het echt verdient, een ‘schouderklopje van de Koning’ krijgt. Belangrijk: dien je voorstel op tijd in! Voor de Lintjesregen 2024 moet je voorstel uiterlijk 1 juni 2023 binnen zijn bij de gemeente.

Hoe vraag je een lintje aan?
Kijk eerst eens op www.lintjes.nl. Vervolgens begin je met het verzamelen van informatie over de verdiensten van de door jou uitgekozen persoon. En dat moet natuurlijk geheim blijven voor diegene! De gegevens die je verzamelt moeten onder ander de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat heeft de kandidaat gedaan, voor welke organisatie(s)?
  • Wanneer is dat geweest (jaartallen)?
  • Hoeveel tijd is de kandidaat daarmee kwijt, per week, maand of jaar?
  • Kreeg hij/zij daar al dan niet een vergoeding voor?

Aanvraagformulier
Als je al deze informatie op een rijtje hebt, kun je de aanvraag indienen. Doe dat in de woonplaats van de kandidaat. Aanvragen voor de inwoners van Heeze-Leende dien je dus in bij de gemeente Heeze-Leende en bij voorkeur digitaal. Je kunt het aanvraagformulier vinden en indienen via de website www.lintjes.nl. Je kunt het ook opvragen bij mevrouw Els Daamen- van Lieshout (e.daamen-v.lieshout@heeze-leende.nl / 040-22 414 42)

Het ingevulde formulier met bijlagen kun je vervolgens rechtstreeks naar haar mailen. (e.daamen-v.lieshout@heeze-leende.nl.)

Criteria voor toekenning
Iemand krijgt niet zomaar een lintje. Hij of zij moet zich langdurig, intensief en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving. De verdiensten moeten aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld door ondersteunende brieven vanuit de organisatie(s). Hij of zij moet aan alle onderstaande criteria voldoen:

  • Onbesproken gedrag;
  • Maatschappelijk actief (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, organisatorische en/of bestuurlijke activiteiten, mantelzorg);
  • Langdurige en intensieve inzet;
  • Nog steeds actief zijn, of de activiteiten pas in het afgelopen half jaar hebben beëindigd;
  • Continuïteit: de activiteiten omvatten een aaneengesloten periode;
  • Belangeloos: betrokkene ontvangt géén vergoedingen.

Meer informatie
Wil je bespreken of de aanvraag kans van slagen heeft? Of heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met mevrouw Els Daamen- van Lieshout. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie