Luister
muziek
27 september 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

Week van de Toegankelijkheid in Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE - Van 2 oktober tot en met 7 oktober vindt de landelijke Week van de Toegankelijkheid plaats. Tijdens deze week besteden we extra aandacht aan toegankelijkheid binnen onze gemeente.

heeze-leende24
  / Gemeente Heeze-Leende
Advertentie

Ambassadeurs voor toegankelijkheid
In onze gemeente werken het hele jaar door ambassadeurs aan een toegankelijker HeezeLeende. Samen met de werkgroep Toegankelijkheid van de Adviesraad Sociaal Domein zetten zij zich in voor zaken zoals openbaar toegankelijke toiletten in alle vier de kernen van onze gemeente.

De ambassadeurs inspecteren het hele jaar door verschillende locaties om te beoordelen of deze voor iedereen toegankelijk zijn. Onlangs hebben ze vastgesteld dat camping De Riestenblik in Leende uitstekend toegankelijk is. Ook hebben ze tijdens de Brabantsedag gecontroleerd of dit evenement goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. Tijdens het evenement hebben ze gezien dat er goed rekening is gehouden met deze groep.

Activiteiten tijdens de Week van de Toegankelijkheid
Op 2 oktober zal wethouder Maaike van Breugel camping De Riestenblik in Leende en de organisatie van de Brabantsedag in Heeze belonen. Zij ontvangen de toegankelijkheidssticker. Hiermee kunnen ze laten zien dat ze goed toegankelijk zijn voor iedereen!

Digitale toegankelijkheid
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid wordt ook aandacht besteed aan digitale toegankelijkheid. Steeds meer bedrijven en instanties opereren digitaal, maar niet iedereen beschikt over de nodige digitale vaardigheden. Voor velen is dit niet vanzelfsprekend. Sommige mensen missen de juiste digitale vaardigheden of kunnen vanwege een beperking geen gebruik maken van websites.  

Binnen gemeente Heeze-Leende zijn diverse initiatieven waarbij vrijwilligers helpen om inwoners digitaal vaardiger te maken. Zo is er een informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheken van Heeze en Leende. Hier kun je hulp krijgen bij het vinden van informatie op internet, het installeren van apps en verwijzingen naar de juiste instanties.

In de Schammert is het Digi-café Leende actief. Ook in Leenderstrijp zijn vrijwilligers actief die mensen helpen met digitale problemen. Deze groep komt samen in ‘t Bruukske in Leenderstrijp (Sint Jan Baptistastraat 4, in de gymzaal).   

Op 2 oktober zal de wethouder een bijeenkomst van deze groep in Leenderstrijp bijwonen. Zij zal rond 14.30 uur in ‘t Bruukske zijn. (Sint Jan Baptistastraat 4 in Leenderstrijp, in de gymzaal).

Meer informatie
Wil je meer weten over (digitale) toegankelijkheid in de gemeente Heeze-Leende? Neem dan contact op met Gerrit Kamminga van de gemeente Heeze-Leende via g.kamminga@heezeleende.nl.  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug