Luister
muziek
15 September 2022 15:00
Deel dit artikel:

Basisschool Triangel doet mee aan de landelijke week tegen verspilling!

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

LEENDE - De leerlingen van de basisscholen De Triangel zijn allemaal FoodWise!

Broodkorstjes met een stukje chocolade ertussen en dan even in de magnetron zodat de chocolade lekker smelt. Dat was één van de goede tips van de kinderen om voedselverspilling te voorkomen.

Op 13 september kregen de kinderen uit groep 7 van basisschool de Triangel een gastles over het voorkomen van voedselverspilling. De gemeente Heeze-Leende biedt deze aan in het kader van de FoodWise campagne.

In deze les leren ze over de duurzame doelen (Sustainable Development Goals) die verbonden zijn aan het thema voedselverspilling. Naast een stukje theorie, een doe-opdracht was het tijd voor de kinderen om de handen uit de mouwen te steken. Zij gingen aan de slag met het maken van hun eigen smoothie, waarbij ze gebruikt maken van groenten, fruit met een plekje en de 35% kortingsproducten zoals yoghurt.

Dit scholenproject project maakt onderdeel uit van de FoodWise campagne en het ‘Duurzaamheidsbeleid’ van gemeente Heeze-Leende, waar voorkomen van voedselverspilling een onderdeel is. Gemeente Heeze-Leende streeft naar 50% minder verspilling in 2023. Het voorkomen van voedselverspilling heeft een positieve bijdrage op CO2 uitstoot en klimaatsverandering.

De lessen worden in opdracht van de gemeente verzorgd door ervaren gastdocenten van Facet. Wil je ook meedoen als school? Meld je dan aan via duurzaam@facetadvies.nl

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug