Luister
muziek
15 Mei 2023 14:30
Deel dit artikel:

Succesvolle belevingsexpositie brengt mentale weerbaarheid bij kinderen onder de aandacht

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - Van 8 tot en met 26 mei organiseert de gemeente Heeze-Leende samen met het Jongerenwerk van Cordaad Welzijn de belevingsexpositie ‘BuitensteBinnen: de zoektocht van Geluk’. De expositie, bedoeld voor leerlingen van 10-14 jaar die in de gemeente Heeze-Leende onderwijs volgen, is een unieke manier om kinderen op een creatieve, positieve en aansprekende manier in aanraking te laten komen met thema’s rondom mentale weerbaarheid.

De eerste leerlingen hebben de belevingsexpositie bezocht, en met succes! Leerlingen geven aan dat het super leuk was en dat ze lekker veel dingen konden doen. Ook gaven sommige leerlingen aan tot rust te komen tijdens de expositie en vonden ze het jammer dat het al afgelopen was.

Danielle Relou, beleidsmedewerker Jeugd van de gemeente Heeze-Leende, benadrukt het belang van het werken aan mentale weerbaarheid en veerkracht op jonge leeftijd. "Met deze expositie willen we kinderen op een laagdrempelige manier bewust maken van thema’s als zelfvertrouwen, zelfbeeld, gevoelens en emoties. We vinden het als gemeente belangrijk om hierin samen met het jongerenwerk een verbindende factor te zijn richting leerlingen, leerkrachten en ouders/verzorgers."

Ouders en verzorgers van kinderen uit groep 7/8 krijgen ook de kans om de belevingsexpositie te bezoeken. Op woensdag 24 mei wordt er speciaal voor hen een interactieve avond georganiseerd, waarbij zij vanuit de leefwereld van een jonge puber in contact komen met de boeiende binnenwereld van emoties, gedachten en gevoelens. Dr. G. Toonen, orthopedagoog en GZ-psycholoog (werkzaam bij expertisecentrum De Berkenschutse), neemt ouders/verzorgers mee in enkele thema’s die gericht zijn op de ontwikkelfase van jonge pubers. Voor ouders/verzorgers die hier interesse in hebben: aanmelden kan nog tot 19 mei via het aanmeldformulier

Al met al is de belevingsexpositie 'BuitensteBinnen: de zoektocht van Geluk' tot nu toe een groot succes en draagt het bij aan het vergroten van de mentale weerbaarheid van kinderen in de gemeente Heeze-Leende. Wij verheugen ons erop om ook de leerlingen van de scholen die gepland staan de expo te bezoeken, te ontvangen!

Bekijk hieronder een video waarin Danielle meer vertelt over de belevingsexpositie. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug