Luister
Live
18 maart 2020 - 17:00
Deel dit artikel:

Thuiswerken met HSLnet

HEEZE-LEENDE - In verband met het Corona virus en de maatregelen die de overheid heeft getroffen, werken veel mensen sinds afgelopen week vanuit huis. Dit brengt nogal wat aanpassingen met zich mee, zowel voor de werkgevers als de werknemers.

heeze-leende24

''Belangrijk is dat een werknemer de middelen heeft om thuis te werken: een laptop en andere apparatuur zoals een extern beeldscherm, maar minstens zo belangrijk is een goede internetverbinding.

Omdat ook vergaderingen nu veelal digitaal plaatsvinden, moet er kunnen worden ingebeld met beeld en geluid dat scherp is en niet blijft hangen. Ook moet er gemakkelijk contact kunnen worden gelegd met een cloud-opslag of een portal van het bedrijf. En nu de scholen digitaal les geven en online lespakketten aanbieden, zijn er in huis een stuk meer apparaten tegelijk online dan gebruikelijk. Belangrijk hierbij is dat er wel rekening wordt gehouden met de Wifi apparatuur; ook deze moet de toename in apparaten en data kunnen verwerken voor het beste en snelste signaal.

Bij HSLnet merken we de afgelopen dagen een stijging in het datagebruik. De pieken beginnen vroeger in de ochtend dan gebruikelijk (wellicht te danken aan de kinderen die de ochtend beginnen met een filmpje?) en zien we ook een extra piek aan het begin van de avond die we normaal niet zien. Er wordt dus druk thuis gewerkt en gestudeerd via het netwerk van HSLnet!

Als HSLnet laten we je graag weten dat, hoe lang deze situatie ook nog duurt, wij meer dan genoeg capaciteit hebben op ons netwerk om jullie te blijven voorzien van een supersnel internetsignaal. 

Daarnaast bieden diverse providers tijdelijk kosteloos extra diensten aan om zo de pijn van het thuis zitten wat te verzachten. Laten we proberen er het beste van te maken de komende tijd! Onze vrijwilligers staan voor je klaar met advies bij Wifi problemen of andere vragen rondom thuiswerken. Neem contact met ons op en stel je vraag.''

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug