Luister
Live
9 april 2020 - 14:15
Deel dit artikel:

Ze gaan van start met de aanleg van glasvezel!

HEEZE-LEENDE - Binnenkort wordt er gestart met de aanleg van ons glasvezelnetwerk in Fase 2 van het buitengebied.

heeze-leende24

''Voor de aanleg van het netwerk werken we samen met aannemer Spitters, binnenkort zullen zij gaan starten met de eerste werkzaamheden. Voor we kunnen beginnen met de daadwerkelijke aanleg beginnen we met schouwen; het in kaart brengen van de verschillende typen woningen en situaties. Dit doen we zodat we weten waar de glasvezelkabel straks naar binnen gebracht kan worden, hoe ver we bijvoorbeeld moeten graven en of er zaken zijn waar we rekening mee moeten houden op het erf (zoals een beregeningsinstallatie). Als we dit alles goed in kaart brengen kunnen we beter plannen en komen we bij de aanleg niet voor verrassingen te staan.We starten vanaf volgende week al met schouwen (week 15 en 16).''
 
Hoe gaat het schouwen in z’n werk?
Een medewerker van aannemer Spitters komt bij je langs om de woning en tuin te bekijken, hiervoor kunnen er foto’s van de woning worden gemaakt. Ook bekijken zij samen met jou waar de glasvezelkabel de woning in gebracht kan worden. Vaak is dit in de meterkast, maar als deze niet bij de voordeur ligt wordt er gezamenlijk een andere locatie gekozen. In het schouwdocument worden alle afspraken die je samen met de schouwer maakt over de toekomstige werkzaamheden vastgelegd.
 
Als de aanleg start zal het eerste gedeelte, de glasvezelkabel van de weg naar de gevel van de woning brengen, gedaan worden zonder afspraak. Je hoeft hiervoor dus niet thuis te zijn. Voor het binnen brengen van de glasvezelkabel en het monteren van het modem in de woning maakt aannemer Spitters een afspraak.
 
Corona maatregelen
Ondanks de huidige Corona beperkingen werken wij voorlopig nog gewoon door. Wel hanteren wij hierbij een strikt protocol om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Aannemer Spitters komt bijvoorbeeld contactloos schouwen, geeft geen handen, blijft op afstand en ontsmet handen voor het betreden van de woning.
Vooralsnog loopt onze planning nog geen gevaar door de Corona beperkingen, maar we kunnen geen garanties geven of dit de komende tijd zo blijft. Mochten er zaken veranderen, dan stellen we je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug