Luister
Live
23 mei 2020 - 16:00
Deel dit artikel:

Hoeveel data gebruiken we tijdens het thuiswerken?

HEEZE-LEENDE - Sinds ons land half maart in een intelligente lockdown ging, zijn veel mensen thuis gaan werken. Dit vraagt nogal wat van een internetverbinding. Gelukkig kan het netwerk van HSLnet de toename in data prima aan en hebben we geen problemen, zoals we al eerder schreven. Maar hoeveel data wordt er nou dagelijks eigenlijk gebruikt? En welke activiteiten gebruiken het meeste data?

heeze-leende24

DE FCA (Fiber Carrier Association, een brancheorganisatie voor glasvezelaanbieders) zocht uit hoeveel data we gebruiken tijden een dag thuiswerken. Dit is geen officieel onderzoek, maar geeft wel een goede indicatie.

Om visueel inzichtelijk te krijgen hoeveel MB een huishouden verbruikt, hebben zij onderstaand diagram opgemaakt. Let wel: dit diagram is dus een indicatie/schatting en niet onderzocht door een onderzoeksbureau. Het is ter illustratie om de verandering aan te tonen.

Onderstaande tabel gaat uit van een totaal verbruik van 731 MB per dag per huishouden. Met +/- 8 miljoen huishoudens in Nederland komt dat neer op 5.848 TB per dag.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug