Luister
Live
22 april 2021 - 16:30
Deel dit artikel:

Verrassend Veel nu ook Verrassend Snel internet

LEENDE - Glasvezel voor Verrassend Veel aan de Langstraat in Leende. ''We blijven werken aan het vergroten van ons aansluitgebied en er worden dan ook regelmatig nieuwe gebieden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Vaak zijn dit nieuwbouwprojecten of bedrijventerreinen. De afgelopen weken hebben werkzaamheden plaatsgevonden om het bedrijventerrein aan de Langstraat in Leende aan te sluiten. Alle bedrijven op dit terrein kunnen nu gebruik gaan maken van een supersnelle glasvezelverbinding. We spraken Klaas Weekers, eigenaar van de bedrijfsruimtes aan de Langstraat over de aansluiting op glasvezel en de diverse winkels op het terrein.''

heeze-leende24 / Thijs Verleg

“De bedrijven op het terrein aan de Langstraat tussen Heeze en Leende dragen samen de naam VerrassendVeel.nl. Op die manier dragen ze samen uit dat er veel meer winkels bij elkaar gevestigd zijn dan de meeste mensen weten.”

De VerrassendVeel.nl winkels concentreren zich met name op het gebied van wonen, tuin en vrije tijd. Het winkelterrein is op een organische manier ontstaan en gegroeid vanaf 1963. In dat jaar is er op het terrein van de kippenfokkerij die in 1927 is opgericht het eerste pand gebouwd voor de verhuur aan DAF, de Gruijter en later aan bijvoorbeeld van Gend en Loos. In de jaren erna vestigden zich er ambachtelijke bedrijven en in de jaren 70 vestigden de eerste winkels op het terrein, zoals een witgoedwinkel, een tapijtzaak en een winkel in haarden en tegels. “Op dit moment zijn er ruim 25 winkels en bedrijven gevestigd. “

De meeste winkels en bedrijven zijn op deze locatie gestart. Vrijwel allemaal zijn ze als éénpitter begonnen, en verschillende winkels zijn in de loop der jaren gevestigde namen geworden die regionaal bekend zijn. Landelijk werken is voor velen met de opkomst van webshops dagelijkse kost geworden. “Bij alle ondernemingen zijn in totaal zo'n 60-70 ondernemers en medewerkers actief. Naast dat het terrein dus iets betekent voor consumenten, betekent het ook veel voor de lokale werkgelegenheid en economie. Dus het VerrassendVeel komt in vele aspecten terug.”

De meeste ondernemers hebben al in een vroeg stadium gezien dat de combinatie fysieke winkel en webshop de sleutel is voor de toekomst.
In de branches waarin deze winkels opereren is internet vrijwel een vereiste, en de combinatie met een fysieke winkel is optimaal. De meeste producten die hier verkocht worden willen de mensen vaak toch een keer van dichtbij zien, voelen en vergelijken. Daarnaast is het voor steeds meer klanten van belang dat ze weten met wie ze zaken doen. “In dit opzicht hebben deze winkels een stap voor op de grote ketens en webshops zonder fysieke winkel. Want service is een menselijke behoefte waar deze ondernemers stuk voor stuk sterk in zijn.”

Glasvezel
“Alle winkels hadden natuurlijk al de koper aansluitingen en daarvan werd de beperkingen steeds duidelijker. Want niet alleen de webshops draaien er op, maar ook de beveiligingscamera's, de video presentaties en zelfs de bezorgers in het land gebruiken veel data om de logistieke zaken goed te laten verlopen.

Door die steeds grotere behoefte van deze bedrijven aan een betrouwbare en snelle internetverbinding is de vraag aan HSL net gesteld om op het terrein infrastructuur aan te leggen. Iedere paar jaar kwam de vraag voor snel internet weer naar boven en deze keer konden de bedrijven en HSLnet elkaar vinden met een goede oplossing.”

“De gesprekken zijn in de zomer gestart. Het grondwerk heeft in december en januari plaats gehad en onlangs is het glasvezelnetwerk op het terrein opgeleverd. Ieder gebouw heeft zijn aansluiting en de meeste ondernemers zijn al naar HSLnet overgestapt en anders doen ze het zeer binnenkort. Het netwerk moet intensief gebruikt worden, want dan heeft het ook voor alle partijen het hoogste rendement.“

Door alle corona beperkingen die voor winkels nog steeds gelden hebben ook vele ondernemers de webshop in de laatste maanden een flinke upgrade gegeven. Zeker nu zijn snelle en betrouwbare verbindingen vereist omdat de informatie die bedrijven beschikbaar willen stellen om de consument volledige te informeren steeds meer foto- en videomateriaal van hoge kwaliteit bevat.
Het tracé is zo ontworpen dat er voor de toekomst ook nog ruime uitbreidingsmogelijkheden zijn zonder dat er opnieuw grote ingrepen of flinke kosten dienen te worden gemaakt.

http://www.verrassendveel.nl/

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug