Luister
muziek
11 februari 2022 - 15:00
Deel dit artikel:

Formule 1 via glasvezel

HEEZE-LEENDE - De afgelopen jaren waren de rechten voor het uitzenden van Formule 1 in Nederland in handen van Ziggo. Hierdoor was je verplicht een extra zenderpakket af te nemen bij Ziggo om Formule 1 te kunnen kijken. Vanaf 2022 zijn de rechten van het uitzenden van de Formule 1 wedstrijden in Nederland verkocht aan Viaplay. Viaplay is een losse streamingsdienst, vergelijkbaar met Netflix of Disney+, waardoor je geen extra zenderpakket meer af hoeft te nemen en via een app op je TV de wedstrijden kunt kijken.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Naast Viaplay blijft ook F1TV een goede optie om de Formule 1 wedstrijden te bekijken. F1 TV heeft (nog) geen eigen app die je op je TV kunt installeren. Wel kun je de wedstrijd via een app op je telefoon of tablet naar je TV streamen, of gebruik maken van een AppleTV of Chromecast om dit te doen. Ook is het mogelijk om via een laptop met HDMI verbinding de wedstrijd te bekijken op je TV.

Het verschil tussen Viaplay en F1TV is onder andere de TV-app, maar ook de extra mogelijkheden die beide diensten bieden:
- Viaplay biedt naast Formule 1 ook andere sporten (zoals bijvoorbeeld darten) en een aantal films en series
- F1TV is specifiek gericht op F1 fans, waarbij je oude wedstrijden terug kunt kijken en ook alle onboard camera's kunt bekijken en teamradio's kunt beluisteren.

De prijzen voor beide diensten zijn (op het moment van schrijven, februari 2022) €99,- jaar voor Viaplay en €64,99 per jaar voor F1TV.

Meer informatie over beide diensten is te vinden op www.viaplay.nl en f1tv.formula1.com. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug