Luister
muziek
29 Juni 2024 17:00
Deel dit artikel:

Chris Kolenberg derde bij World Ultimate Strongman Masters U105

HEEZE - Chris Kolenberg uit Heeze heeft een indrukwekkende prestatie neergezet door derde te worden bij de World Ultimate Strongman Masters U105. Deze internationale wedstrijd, voor mannen boven de 40 jaar en onder 105 kilo, trok deelnemers uit onder andere Brazilië, Tsjechië, Schotland, Duitsland, Litouwen, de VS en Nederland.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Kolenberg begon de competitie met een uitdagend onderdeel: het tillen van een boomstam van 105 kilo, een axle van 115 kilo, een blok van 100 kilo en een dumbbell van 70 kilo. Hij eindigde als gedeeld vierde van de negen deelnemers. Bij de car deadlift, met een gewicht van 330 kilo, herhaalde hij deze prestatie met vijf herhalingen.

Een uitdagende medley volgde, waarbij hij een frame van 290 kilo twintig meter moest verplaatsen, gevolgd door twee zware zandzakken. Ondanks een blessure aan zijn hand behaalde hij de tweede plaats op dit onderdeel.

Bij het hooggooien van zandzakken over 4,5 meter eindigde Kolenberg als vierde, en bij het onderdeel stone to shoulder van 125 kilo deelde hij opnieuw de vierde plaats. Deze resultaten waren voldoende om, net als vorig jaar, de derde plek overall te veroveren.

Kolenberg bedankte zijn coach Jitse Kramer, wedstrijddagcoach Kane Verberkt, 040FIT Heeze en Geldrop, PowerBase Fitness, en zijn familie voor hun steun en aanmoediging.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug