Luister
muziek
5 juli 2020 - 16:10
Deel dit artikel:

RKSV Sterksel 75 jaar met bijzonder tintje

STERKSEL - Het is het jubileumjaar van RKSV Sterksel en tal van festiviteiten vanwege het 75 jarig bestaan van de club zijn uitgesteld vanwege het coronavirus. Desalniettemin zit de club absoluut niet stil en was er zondagmiddag een feestelijk moment bij de club in De Heerlijkheid. De afgelopen maanden is er door een veertigtal vrijwilligers keihard gewerkt om het clubhuis, de kantine en de bestuurskamer een flinke opknapbeurt te geven met een verbluffend resultaat. Een nieuwe inrichting en een nieuw logo maar 'het geel' van Sterksel is niet te missen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - Heeze-Leende24
Advertentie

In het bijzijn van deze vrijwilligers met hart voor de club werd zondagmiddag de nieuwe naam van de bestuurskamer onthuld. Vanaf heden prijkt er Engel Beenders Bestuurskamer op de deur. Beenders (84) is vanaf dag één van de oprichting lid van de club en vanwege zijn 75 jarig lidmaatschap is de bestuurskamer daarom naar hem vernoemd. ''Een hele eer en erg leuk'', noemde Engel deze waardering voor zijn inzet voor RKSV Sterksel. 

Dat de Sterkselse voetbalclub springlevend en energiek is, bleek al snel toen Heeze-Leende24 in gesprek ging met het bestuur. ''We hebben een ambitieus plan uitgewerkt voor de komende vijf jaar en nu al plukken we daar de vruchten van. Met ruim tachtig jeugdleden tot twaalf jaar zitten we goed met de jeugd en ook het eerste en tweede elftal lopen goed vol. Daarnaast hebben we een damesteam en groeit de club op dit moment goed door. De kinderen moeten voor het plezier komen voetballen en wanneer de sfeer goed is, komen de mensen vanzelf.''

Naast de nieuwe inrichting zoals gordijnen, het schilderwerk, een tafelvoetbalspel, en de tafel in de bestuurskamer die Table du Sud heeft gesponsord, komen er nieuwe tenues voor de hele vereniging. ''We vieren ons jubileum en kijken naar de toekomst. Daar hoort natuurlijk dezelfde uitstraling bij voor alle teams.'' De festiviteiten volgen op een later moment dat het weer mag maar sportief gezien maakt de club een enorme progressie door met flink veel aanwas. ''De JO13 stoomt in de toekomst door tot het eerste elftal met alleen maar Sterkselse namen, dat hebben we dertig jaar niet gehad.'' In het halletje hangt een zwart-witte foto van weleer met Sterkselse namen die Engel Beenders nog zo kan opnoemen.

Plannen heeft de club nog genoeg. Dat de jeugd de toekomst heeft is wel duidelijk. Doordat de club groeit zijn er plannen voor meer parkeerruimte te creëren en wordt er bekeken of er meer opslagruimtes en kleedruimtes kunnen komen in de toekomst. Voor nu is de club nog op zoek naar shirtsponsoren voor het tweede elftal en het dameselftal. De spelers trainen inmiddels twee keer in de week en zijn klaar voor het nieuwe seizoen dat voor RKSV Sterksel niet snel genoeg kan beginnen!

Wil je meer weten over RKSV Sterksel, een keertje gratis meetrainen of sponsor worden van de club, neem dan een kijkje op de website van RKSV Sterksel. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug