Wederom winst Hockey Heeze Dames 1

HEEZE - Zondag 27 september stond voor de dames 1 van Hockey Heeze de uitwedstrijd tegen Meerssen Dames 1 op het programma. Na een uitgebreide voorbespreking vertrokken de dames naar volgens coach René Bax ‘het pittoreske Meerssen’.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

De opdracht was om vroeg in de wedstrijd te scoren, het liefst in het eerste kwart. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de dames van Heeze de overhand en werd er hoge druk gespeeld. Dit resulteerde al in de vierde minuut in een doelpunt van Britt van der Velden. Dit smaakte naar meer. Heeze bleef hoge druk uitoefenen en was in deze fase van de wedstrijd zeker de betere partij. Het spel werd gespeeld op de helft van Meerssen. Na een strafcorner van Heeze die werd gestopt door de keeper van Meerssen, was het in de dertiende minuut opnieuw raak, 0-2 voor Heeze! Anne de Wit speelde de bal in de stick van Carlijn van Lierop die de bal met een harde slag in de linkerhoek deed belanden.

Het tweede kwart bleef het spel zich afspelen op de helft van Meerssen en waren er verschillende kansen voor Heeze, die helaas niet in goals omgezet konden worden.

In de rust werd afgesproken vooral door te gaan zoals de dames de wedstrijd begonnen waren en meer goals te scoren. Ondanks een strafcorner in het derde kwart, een harde backhandslag die net naast ging en een prachtige actie van wederom Britt van der Velden wist Heeze de score niet uit te bereiden.

Aan het begin van het vierde kwart wist Meerssen een aantal malen de cirkel van Heeze te bereiken. Verdedigend stond Heeze goed, al kon het niet voorkomen dat er kort na elkaar twee strafcorners voor Meerssen ontstonden. Keeper Fleur Kuijten wist met een duikredding een doelpunt te voorkomen. Aan het einde van de wedstrijd wist Heeze nog een strafcorner nog te vooroorzaken, helaas zonder resultaat.

Met drie verdiende punten op zak stijgt Heeze weer in het klassement. Volgende week speelt Hockey Heeze Dames 1 om 12.45 uur thuis tegen DVS Dames 1. Tot dan!