muziek
5 oktober 2020 - 12:30
Deel dit artikel:

Nipte nederlaag voor DOSL 1 uit in Gerwen

LEENDE - Zondag was de uitwedstrijd DOSL tegen RKGSV uit Gerwen. Een aparte gewaarwording dat deze wedstrijd in verband met de richtlijnen van het RIVM zonder publiek gespeeld moest worden. Enkele toeschouwers uit Gerwen stond buiten de omheining te kijken. In de openingsfase was RKGSV duidelijk de betere ploeg. Dit resulteerde in de derde minuut al in een levensgrote kans. Vrij voor de keeper werd de bal net langs geschoten.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

DOSL kon in het eerste kwartier er maar weinig tegenover stellen. RKGSV kreeg in deze fase nog een paas kansjes, maar ook die werden niet benut. Na 20 minuten nam DOSL het initiatief over,. Het was Rene Bolster die van dichtbij tegen de keeper schoot en in de rebound schoot Rick van Hooff in het zijnet. Daarna was het een doorkopbal van Ruben van Meijl op Maikel Steeghs. Zijn schot werd uit de korte hoek getikt door de keeper. Na 38 minuten kwam RKGSV op voorsprong na een goede aanval was het Brian de Ronde die de 1–0 liet aantekenen. Dit was tevens ook de ruststand.

Ook de tweede helft startte RKGSV beter dan DOSL. Met snel en dynamisch veldspel werd DOSL steeds in de verdediging gedrukt. Nog net binnen het uur was het Mark Bartels die een corner via de kluts binnen schoot 2–0. DOSL probeerde met verse spelers het tij nog te keren. Het was Ruben van Meijl die na 85 minuten de grootste kans kreeg. Na een handsbal kreeg DOSL een strafschop en deze schoot van Meijl tegen de keeper aan.

In de laatste minuut was het eerst Maikel Steeghs die de bal tegen de paal schoot, en diep in blessuretijd was het Dirk Jutten die toch nog voor DOSL wist te scoren: 2–1. Het slotoffensief was te laat gestart om nog een puntje mee naar Leende te nemen.