muziek
11 oktober 2020 - 17:24
Deel dit artikel:

Eerste driepunter voor DOSL 1

LEENDE - Zondag moest DOSL 1 aantreden tegen het nog puntloze studententeam van Puspharia. De ideale kans om de eerste volle winst bij te schrijven. De eerste helft had DOSL duidelijk het betere van het spel. Toch was vaak de laatste bal niet zuiver genoeg en bleef het al met al bij kleine kansjes. Net voor de pauze was het Martijn Bax die zijn schot tegen de paal zag belanden. Een snelle uitbraak van Puspharia leidde direct tot een doelpunt. Het was de linksbuiten die de bal via de kluts mee kreeg. Zijn schot werd nog in eerste instantie gestopt, maar het was Jordie Kolkman die van dichtbij de 0–1 binnenschoot.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

De tweede helft was nog geen minuut bezig of de stand was alweer gelijk. Het was Maikel Steeghs die een steekbal van Bax nog net langs de keeper kon tikken: 1–1. In deze fase was DOSL heer en meester. Na 55 minuten kwam DOSL op voorsprong toen eerst Martijn Bax de bal wederom op de paal schoot, maar het was Ralph Geelen die de terug springende bal in het doelschoot 2–1. Na die voorsprong werd DOSL slordiger. Het was Puspharia die steeds meer druk ging zetten op het doel van DOSL.

DOSL loerde op de counter, maar vaak werd dit niet goed uitgespeeld. Het duurde tot de blessuretijd voordat de wedstrijd definitief beslist werd. Het was een vrije trap van Martijn Bax die deze langs de muur in het hoekje schoot 3–1. Door deze overwinning houd DOSL aansluiting met de middenmoot.