Luister
Live
14 oktober 2020 - 08:55
Deel dit artikel:

Hockey Heeze Heren 1 wint van Uden Heren 1

HEEZE - Na twee weken radiostilte is er eindelijk eens goed nieuws om mee naar buiten te komen! afgelopen zondag hebben de heren uit Heeze de eerste drie punten weten te verzilveren tegen Uden. De wedstrijd van 27 september tegen Venray is helaas niet doorgegaan. Dit was vanwege de quarantaine van een aantal spelers van Venray. Deze wedstrijd zal aanstaande vrijdag worden ingehaald bij de Limburgers.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Zondag 4 oktober heeft Heeze nog wel gespeeld tegen Bemmel H1. De ploeg uit Gelderland is afgereisd naar Heeze om vervolgens terug te gaan met drie punten in de tas. Een bewogen wedstrijd waar Heeze wéér niet het gewenste resultaat op het scorebord wist te krijgen. Eindstand 1-5 verloren.

Tot afgelopen zondag wist Heeze nog geen enkel punt te bemachtigen voor dit seizoen. De voorbereiding was ook weliswaar wat anders dan anders. Deze startte namelijk bovenin de Hooizolder, in het centrum van Heeze. Hier werd onder het genot van een lekker broodje nogmaals besproken wat de doelstelling was en wat daarvoor nodig is in de wedstrijd. Met de neuzen allemaal de zelfde kant op zijn we vervolgens aangekomen bij de nummer 11 van de ranglijst, nu nummer 12.

Q1 begon fel, maar ook rommelig aan de kant van Heeze. Veel balverlies op eigen helft wat chaos veroorzaakte in de defensie. Q2 begon beter waardoor Heeze ook direct tot kansen kwam. Zo werd er een aanval opgezet waarbij Djaïr Wijbenga in de positie kwam om het af te maken tegen de keeper van Venray. De keeper daarin tegen had een ander plan en haalt de nieuwe speler van Heren 1 onderuit met een strafbal tot gevolg. Daan de Wit opende hier de score met 0-1 met een zakelijke strafbal in de touwen.

In Q3 heeft Heeze al snel de 1-1 tegen. Uden had een goede opbouw over rechts waarbij ze zichzelf wisten te belonen. Met nog voldoende tijd op de klok was het Heeze die de rust moest bewaren om tot de kansen te komen. Na 17 minuten spelen in het derde kwart wist Roel van den Hurk nog een strafcorner te versieren waar de 1-2 uitkwam. Met een mooi uitgespeelde strafcorner wist Maurits Houben uiteindelijk de bal langs de keeper te krijgen. Q4 was erop of eronder, Heeze heeft achterin weinig weggegeven waardoor Uden niet meer tot scoren wist te komen. Met nog een paar kansen in de slotfase van de wedstrijd wist ook Heeze het resultaat niet groter te maken dan 1-2. Eindstand 1-2.

Op voorbehoud van de nieuwe maatregelen speelt Heeze aanstaande zondag nog een inhaalwedstrijd tegen Venray H1 uit om 20:30 uur. Verder zijn er geen wedstrijden in de 2e klasse voor de zondagen komende week.

Wil je op de hoogte blijven en wil je meer weten van Heren 1? Volg ons op instagram: @heeze_heren1 en op Facebook: @Hockey Heeze Heren 1

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug