Luister
muziek
2 november 2020 - 16:00
Deel dit artikel:

Peter Ogg, de Marathon-man van Sterksel

STERKSEL - Peter Ogg, die in eerste instantie ging hardlopen om af te vallen, wat hem met glans lukte (-40 kilo!), bouwde geleidelijk zijn loopafstand uit. Aangesloten bij Loopgroep Heeze-Leende, merkte hij dat hij sneller werd op afstanden van 15km tot de halve marathon en begon het bij hem te kriebelen om een marathon te gaan lopen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Het plan werd gesmeed om in april 2020 de eerste marathon te gaan lopen in Rotterdam. De lange duurlopen liepen lekker en Peter had de overtuiging dat zijn eerste marathon een succes zou gaan worden. Helaas stak het Corona-virus de kop op, en was Peter genoodzaakt zijn marathon-plannen in de ijskast te zetten.

Niet getreurd, de maatregelen werden soepeler in juni en juli en er gloorde hoop op een nieuwe marathon in het najaar: het moest nu Berlijn gaan worden. Een nieuw plan liep weer uitstekend, totdat het aantal besmettingen weer opliep en loopevenement na loopevenement werd afgelast.

Peter besloot daarop zelf een marathon te plannen op 31 oktober en zette een mooie ronde uit van exact 42,195 meter rondom Sterksel. De weken voorafgaand voelde hij bij de duurlopen en intervaltrainingen dat het met de vorm goed zat, en in overleg met trainer Frans Pasmans werd besloten weg te gaan op kilometertijden van 5:15, wat zou moeten resulteren in een eindtijd van 2:41:30.

In heerlijk weer op de zaterdagochtend wist Peter meteen het juiste tempo te vinden en gesteund vanaf 4 km tot 12 km door clubgenoot Renno Guitjens, kon het tempo van 5:15 goed vastgehouden worden. Er werd snel duidelijk dat dit gekozen tempo niet te ambitieus was. De steun van vrienden, familie, clubgenoten en partner op de fiets gaf Peter veel extra energie. Vanaf 30 km haakte Frans aan om Peter door de moeilijke laatste kilometers heen te helpen eventueel nog te versnellen. Dit lukte wonderwel (teken van een goede indeling) en met laatste kilometers van rond de 5:05 wist hij nog 2 minuten onder zijn streeftijd te eindigen: 3:39:25, een bijzonder goed resultaat!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug