Luister
Live
3 november 2020 - 09:35
Deel dit artikel:

RKSV Heeze trainers gecertificeerd voor UEFA-C

HEEZE - Bij RKSV Heeze zijn het graag geziene gasten, Ruud Leijssen (26) en Jasper Hijdra (20). Naast het feit dat ze allebei bezeten zijn van het voetbalspelletje en het graag zelf beoefenen op de groene mat, waren zij ook allebei al op jonge leeftijd actief als trainer.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Ze vonden en vinden het geweldig om voetbaltraining te geven en de jeugd echt dingen te leren. Maar, ze wilden zichzelf verder ontwikkelen en nog beter worden in het trainersvak. Ze wilden een cursus volgen en niet zo maar een cursus, maar de UEFA-C cursus van de KNVB. Hun ambities waren bekend bij de club.

Ondertussen was RKSV Heeze begonnen met het verder professionaliseren van jeugdtrainers. De ambitie van Ruud en Jasper paste hier mooi in. Ze kregen toestemming en inschrijving voor UEFA-C bij de KNVB volgde.

Het volgen van de cursus kostte de nodige tijd en energie voor Ruud en Jasper. Zowel theorie als praktijk kwam aan bod. Onder andere leerden ze meer over coachen, analyseren van wedstrijden, geven van trainingen en het begeleiden van spelers en staf.

Afgelopen week werd de cursus door beiden met succes afgerond en behaalden ze hun fel begeerde papiertje. Met dank aan hun begeleiders Fred Weiss en Jack Nijs, en de beide teams JO15-1 (van Ruud) en JO13-1 (van Jasper).

Ruud en Jasper, van harte proficiat met het behalen van jullie UEFA-C diploma! RKSV Heeze is ontzettend blij dat we jullie als twee gecertificeerde trainers kunnen toevoegen aan het trainerscorps. En naast het papiertje is het een genoegen om te vernemen dat jullie op een geweldige manier voor jullie groep staan en dat de kwaliteit van de trainingen ook werkelijk verbetert. We hopen daarom nog lang plezier te hebben van jullie enthousiasme en kwaliteiten!

Maandagavond werden de twee in het zonnetje gezet door een delegatie van het bestuur. Ze ontvingen als attentie allebei een trui met het opschrift “TOP TRAINER”, want dat zijn ze!

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug