Luister
Live
2 mei 2021 - 17:05
Deel dit artikel:

BAL wint bekerfinale met twee Heezenaren in de gelederen

HEEZE - Het basketbalsprookje van BAL, Basketbal Academie Limburg kende zondagmiddag een prachtig slot. In een zinderende finale in Zwolle wisten zij de kraker te winnen tegen Yoast United, de andere ploeg uit de elite B. Het merendeel van de wedstrijd stond het team uit Weert aan de leiding. De wedstrijd was live te volgen op televisie bij de NOS en iedereen die gekeken heeft kon genieten van een fantastische pot basketbal. BAL won de DBL Cup, de Dutch Basketbal League. Een ongekende prestatie!

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Heezenaar Odin Verhoeven moest tijdens deze kraker helaas genoegen nemen met een plaats op de bank maar dat neemt niet weg dat het een fantastische teamprestatie is. In de kwartfinale de laatste bekerwinnaar (2019) verslaan, in de halve finale Zorg en Zekerheid uit Leiden die tevens de nummer één uit de competitie is, en zondagmiddag dus Yoast. In de competitie had BAL alle drie de duels met Yoast verloren. Nu sloegen de Limburgers snel een gaatje en bij rust leidden ze met 49-43. In het derde kwart kwam Yoast voor het eerst op voorsprong (68-67), maar BAL was niet van slag, liep weer wat uit en dat bleek beslissend. De wedstrijd in Zwolle kende het spannend eind en BAL wist de voorsprong vast te houden om uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 98-88. Voor het eerst in ruim twintig jaar wint Weert de beker!

Een ongekende prestatie waarmee BAL zich landelijk profileert als club waar in de toekomst zeker rekening mee gehouden moet worden en waar Odin Verhoeven uit Heeze een mooie toekomst wacht. De benjamin van de ploeg is pas zeventien jaar. Er was nog een Heezenaar aanwezig in Zwolle; Elvir Sarvan. Sarvan is teammanager van de ploeg en is apetrots op de prestatie van de ploeg. Op de eerste foto de twee trotse Heezenaren die de beker tonen.  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug