Luister
Live
13 mei 2021 - 09:30
Deel dit artikel:

Lisan van Hulten zei profleven vaarwel en vindt handbalplezier op Leender velden bij VHC’13

LEENDE - In juni 2020 maakte Lisan van Hulten bekend dat ze wegging bij haar profclub TuS Lintfort (Tweede Bundesliga) in Duitsland. De opvallende switch maakte ze naar VHC’13 in de hoofdklasse, het vierde niveau in Nederland. Bij de Valkenswaardse club kwam ze pas twee wedstrijden in actie, maar is het plezier groot.

heeze-leende24 / Thijs Verleg • Beeld - Michael van Tol

Vanwege de coronacrisis en de restricties die daarbij horen, zijn Van Hulten en haar team uitgeweken naar de buitenvelden van handbalvereniging LIDO in Leende. Daar spreken we haar over de opmerkelijke overstap en hoe het eerste jaar bevallen is.

Écht kunnen proeven aan het niveau van VHC’13 heeft ze nog niet. Ze heeft pas twee wedstrijden gespeeld en verder alleen maar getraind. “We zaten vol goede moed. Het is een leuk team en we hadden grote ambities. Maar vervolgens valt dat hele seizoen weer in duigen”, vertelt ze teleurgesteld.

Want ook bij haar vorige club werd het seizoen abrupt afgekapt door corona. “Ik had me dat afscheid anders voorgesteld. Ik leefde daar echt naar toe. Ik was van plan om helemaal met handbal te stoppen, omdat ik in Schoonhoven ben gaan wonen.” Maar dat afscheidsseizoen stopte plotseling, waardoor ze nooit haar afscheid echt kon krijgen. “Het voelde niet relaxed om zo m’n carrière te beëindigen.”

Eigen handbal meenemen
Dus ging ze op zoek naar een alternatief. Het begon als grapje, maar uiteindelijk koos ze voor VHC’13, omdat ze al wat spelers en trainers kent en omdat het op de route van haar thuis en werk ligt. “Ik weet nog dat ze me vertelden dat ik een eigen handbal mee moest nemen naar de training”, zegt Van Hulten lachend. “Aan dat soort kleine dingen merk je het verschil.” Ook op basis van de kwaliteit merkt ze vanzelfsprekend een verschil. “Het is minder tactisch en minder snel. In het begin was ik bang dat ik na vijf minuten al langs het veld zou staan”, doelt ze op hoe fysiek handbal op professioneel niveau eraantoe gaat. “Als je hiervoor kiest, moet je accepteren dat het niveau wat minder is.”

Kampioen worden en promoveren
Maar voor Van Hulten is het belangrijker dat het gewoon gezellig is. “Ik kwam hier met het idee om kampioen te worden en te promoveren. Die kans was ook wel heel groot geweest.” Maar corona legde het seizoen abrupt stil. “Ik heb sowieso voor twee jaar toegezegd, naar de club toe. Het is natuurlijk ieder haar eigen keuze, maar als dit het seizoen zou zijn geweest waarvan iedereen zei dat we kampioen zouden kunnen worden, dan kunnen we daar nu niet mee stoppen, vind ik.”

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug