Luister
Live
25 mei 2021 - 16:50
Deel dit artikel:

Matthijs de Ligt, ook een beetje Heeze.....

HEEZE - We kennen hem allemaal: die getalenteerde jonge voetballer die nu bij Juventus furore maakt. Maar dat hij Heeze ook heel goed kent, weten de meeste mensen niet. Zijn vader Frank de Ligt en zijn moeder Vivian Verberne komen beiden oorspronkelijk uit Heeze en zijn trotse oma woont er nog steeds. Hij is voor haar natuurlijk op de allereerste plaats haar kleinkind, maar zijn voetbalcarrière heeft ze vanaf het eerste begin met veel belangstelling gevolgd.

heeze-leende24 / Thijs Verleg • Beeld - HBL Fotografie

En ze vertelt er graag over: Voetbal is altijd zijn passie geweest. Hij groeide op in Abcoude waar hij al op 10-jarige
leeftijd werd gescout door Ajax. Een klein verlegen mannetje tussen de goedgebekte Amsterdammertjes. Die verlegenheid raakte hij in de loop van de 10 jaar dat hij bij Ajax voetbalde wel kwijt. Een echte sportman, hij trainde hard en dat had resultaat. Hij was pas 19 toen er vanuit het buitenland veel belangstelling voor hem was en niet van de eersten de besten: Barcelona, Paris Saint Germain en Juventus waren geïnteresseerd. 

Niemand verwachtte het, maar hij koos uiteindelijk toch voor Juventus mede op advies van Mino Raiola waar hij een zeer goede band mee heeft. De sportjournalisten begrepen er niets van en vonden de keuze verkeerd. Maar Matthijs koos zijn eigen pad! “De beste verdedigers spelen in Italië”, zei hij.

Het was niet meteen een groot succes. De taal was een barrière. Hij ging, samen met zijn vriendin Annekee, meteen naar een Italiaanse school om het Italiaans onder de knie te krijgen. Bovendien speelde hij maanden met pijnstillers nadat zijn schouder tot twee keer toe uit de kom raakte. Hij werd daarvoor in Rome succesvol geopereerd en na de revalidatie speelt hij weer elke wedstrijd. Sportief gezien kwam het keerpunt toen hij de winnende 1-0 maakte tegen de stadsclub Torino.

Italië is inmiddels zijn thuis. Samen met zijn vriendin bouwt hij daar aan zijn toekomst. Ze hebben een druk leven. Annekee studeert nog Rechten(digitaal) in Amsterdam. In hun vrije tijd gaan ze graag het park in met hun twee honden. Milaan ligt op een paar uurtjes rijden
en daar gaan ze naar toe voor een concert. Hij komt nog regelmatig bij zijn oma. Zij ziet dat die KILLER op het veld nog steeds die nuchtere Hollandse jongen is die met beide voetjes op de vloer staat. En daar is ze blij mee.

Matthijs blijft gewoon Matthijs!  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug