muziek
9 mei 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Sterk spelend RKSV Heeze 1 houdt de drie punten thuis

HEEZE - Vergeleken bij vorige week kwam de thuisploeg vandaag goed uit de startblokken. Duidelijk waren ze van plan om zich zo maar niet de kaas van het brood te laten eten.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Die instelling leverde in het eerste kwartier in ieder geval twee hele goede kansen op, die helaas niet werden verzilverd. Uiteindelijk kwam de beloning toch. In de achtendertigste minuut dreef Bart Beelen (die zijn tweehonderdvijftigste wedstrijd in Heeze 1 speelde) de bal op en speelde op tijd af naar Gijs Moerenhout. Deze kon zijn verdediger het bos en sturen en schoot onhoudbaar voor de doelman de 1-0 tegen de touwen. Dat werd ook de ruststand.

Heeze kwam ook goed uit de kleedkamer. In de achtenveertigste minuut zetten zij een aanval op en de bal belandde bij Tom Derkx. Deze bedacht zich niet en poeierde de bal met een ferme trap in verre linkerhoek van het doel: 2-0.

En natuurlijk zette Chevremont een tandje bij om nog iets te kunnen halen. En toen de Heezer verdediging in de drieënzestigste minuut de bal niet goed weg kon krijgen, profiteerde de tegenstander daarvan en bracht de 2-1 op het scorebord.

De emoties en frustraties liepen hoog op, omdat het tweede doelpunt van Chevremont maar niet wilde vallen, door goed verdedigen van Heeze. Uiteindelijk wisten ze de overwinning over de eindstreep te trekken.

Hierdoor hebben ze zich zo goed als zeker “vrij” gespeeld van degradatie of nacompetitie en spelen ze volgend seizoen nog steeds in de eerste Klasse. Geweldig resultaat.

Komende donderdag is de midweeks geplande speeldag en spelen Heeze 1 en Heeze 2 om 19:15 uur de thuiswedstrijd tegen resp. Veritas 1 en Nemelaer 2. Komt dat zien.