muziek
10 mei 2022 - 09:00
Deel dit artikel:

Hockey Heeze Dames houden het spannend in Veldhoven

HEEZE - Afgelopen zondag stond Basko op het programma. Na een kopje thee en plakje cake bij onze keepster Fleur Kuijten zijn de dames vertrokken naar Veldhoven. De dames van Basko staan bekend als een lastige tegenstander. Om te willen promoveren moesten de dames van Heeze winnen. Met een strak blauwe lucht en ingesmeerde koppies begon Heeze gefocust aan de warming up. Na de peptalk van aanvoerster Carlijn van Lierop waren onze dames klaar om te beginnen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Om 12:45 klonk het fluitsignaal en begon Heeze, zoals afgesproken, scherp. De druk werd voorin opgevoerd en via Britt van der Velden belandde de bal voor de goal. Intikkertje van Roos Bogers, 0-1 op het scorebord na twee minuten spelen. De dames van Heeze wilden het daar niet bij laten. Julia de Wit veroverde de bal rond de middellijn en begon aan een loopactie. Via een pass naar Roos Bogers stond zij recht voor de keeper, schoot, mis…

Tweede kwart begon Britt van der Velden aan een loopactie vanaf de middellijn. De dames van Basko leken het wel prima te vinden en lieten onze Britt schieten vanaf kop cirkel. Uiteraard 0-2. Met goede moed gingen de dames van Heeze de rust in.

Echter, begonnen zij niet scherp aan de tweede helft. Binnen 5 minuten kreeg Basko een kans, 1-2. Het derde kwart stond in het teken van kansen. Complimenten naar de keepster van Basko, want de dames van Heeze kregen de bal niet in de goal. Alleen had Heeze nog een laatste troef, Anouk Demes (die een fantastische wedstrijd aan het spelen was). Anouk mocht aanleggen met haar backhand en sloeg hem zo in de lange hoek; 1-3.

Onze dames vonden de wedstrijd nog niet spannend genoeg, dus besloten ze door te gaan met het creëren van kansen. In het laatste kwart bleef Heeze ballen veroveren en strafcorners versieren. Basko dacht daar anders over en besloten nog een keer te scoren, 2-3. Met nog 10 minuten op de klok werd het weer een wedstrijd. De dames van Heeze hebben hard gevochten en uiteindelijk klonk daar het fluitsignaal van de scheidsrechter. De drie punten gingen wederom mee naar Heeze.

Nog een leuke mededeling: Zaterdag 14 mei organiseert Hockey Heeze een gezellige open dag om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met hockey en onze vereniging. Er worden korte clinics georganiseerd tussen 9.00 en 10.30 uur, waaraan iedereen mee kan doen. Aanmelden kan via jeugdzaken@hockeyheeze.nl Er zal een springkussen staan en een echte Barista zal deze dag voor heerlijke koffie zorgen.

Ook zondag 15 mei staat de gezelligheid hoog in het vaandel; zowel Dames 1 als Heren 1 spelen thuis en kunnen alle support goed gebruiken. We hopen, dat er veel mensen hen aan komen moedigen, zodat we daarna met een grote groep kunnen bbq ‘en!