Luister
muziek
15 mei 2022 - 08:30
Deel dit artikel:

RKSV Heeze 1 wint ternauwernood van verrassend sterk spelend Veritas

Gezien de stand in de competitie zou Heeze een makkelijke avond krijgen met de wedstrijd tegen een van de kandidaten voor de nacompetitie voor klasse behoud. Hoe anders verliep het op donderdagavond 12 mei.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De tegenstander uit Neeritter begon verrassend goed. Druk zettend, goed overspelend kwamen ze diverse keren in het vijandelijke zestien meter gebied. Gelukkig voor de thuisploeg leidde dat niet tot doelpunten. Sterker nog: In de 34e minuut kwam de thuisploeg zelf op een voorsprong. Uit het niets wist Tom Derkx met een gericht afstandsschot de 1-0 binnen te schieten, nadat hij zijn verdediger tot driemaal uitkapte.

Daarna probeerde Veritas deze voorsprong gelijk te trekken, maar stug verdedigend (zoals de laatste tijd wel meer gebeurde) hield de thuisploeg stand. En met lange ballen op de snelle Jorg van Galen gingen zelfs voor een verdubbeling van de voorsprong.

Om een lang verhaal kort te maken: het lukte beide ploegen niet om iets aan de stand te veranderen. Op het laatst werd het onnodig nog wat onvriendelijk. Maar dat liep met een sisser af.

Drie punten voor Heeze, een gedeelde zesde plaats met Deurne en definitief vrij van degradatie of nacompetitie zorgen.

Sv Venray werd overigens kampioen door van naaste concurrent Chevremont te winnen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug