muziek
16 mei 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

En weer drie punten voor RKSV Heeze 1

HEEZE - En daar zag in het begin helemaal niet naar uit. Wittenhorst was namelijk heel duidelijk de bovenliggende partij. De Heezer verdediging had de handen vol om de ene na de andere aanval af te slaan. Het was dan ook niet onterecht dat de thuisclub op voorsprong kwam. In de 22e minuut maakte een verdediger van de bezoekers een overtreding, wat een vrije trap opleverde op een gunstige plek: een meter of twintig recht voor het doel. Nick Driessen wist de plek op waarde te schatten en plaatste de bal onhoudbaar voor de doelman in de linker hoek: 1-0.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Daarna leek het wel of ze dat genoeg vonden. Langzaam nam Heeze het initiatief over. En dat werd beloond, dubbel en dwars zelfs. In de 38e minuut onderschepte Gijs Moerenhout de bal bij een beginnende aanval van de thuisclub. Hij bezorgde deze bij Rens van de Kerkhof, die met een bekeken boogbal Jorg van Galen vrij voor de doelman zette. Jorg aarzelde niet en schoot de bal hard binnen: 1-1. Twee minuten later werd het nog mooier voor Heeze. Jasper Jacobs bereikte met een lange bal Gijs Morenhout. Deze draaide zich vrij en schoot van dichtbij de 1-2 tegen de touwen. Dat was tevens de ruststand.

Na de thee begon Wittenhorst voortvarend aan het vervolg van de wedstrijd. Maar stug verdedigend hield Heeze stand (waar hebben we dat meer gezien?). En dat was eigenlijk het verhaal van de hele tweede helft. Met op het einde nog een paar snelle uitvallen van Heeze, die wel goede kansen opleverde, maar geen doelpunten. En zo bleef de stand ongewijzigd.

Door verlies van Deurne staat Heeze nu op een gedeelde vijfde plaats. Volgende week thuis tegen Venlosche Boys, kunnen ze bij winst die vijfde plaats alleen opeisen.