muziek
14 juni 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Hockey Heeze Dames 1 promoveert naar 2e klasse

HEEZE - Na een zeer spannende wedstrijd twee weken geleden tegen Liberty, stond zondag 12 juni de uitwedstrijd tegen Boekel op het programma. Bij gelijkspel of winst zouden de dames promoveren naar de 2e klasse. Om 12:30 druppelden de eerste supporters vanuit Heeze binnen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - Peter Verest

Na een uitloop van een klein half uur begon de wedstrijd eindelijk. In een wat onzeker 1ste kwart ging het spel op en neer en Boekel was niet van plan het zomaar gewonnen te geven. Uiteindelijk leverde een strafcorner de 0-1 op. Nadat de bal geblokkeerd werd, tikte Anouk de bal geweldig uit de lucht in de goal. In het tweede kwart kregen de dames wat meer de overhand. Uiteindelijk leidde dit tot de 0-2 door Anouk. Met die stand gingen we de rust in.

In de rust werden enkele details aangescherpt waarna het derde kwart van start ging. We waren nog niet begonnen of Frederikke scoorde de 0-3. Dat leek er goed uit te zien. Helaas bracht Boekel de spanning weer een beetje terug door de 1-3 te maken. Nog 1 kwart te gaan. In dat laatste kwart lieten de dames zien waarom zij promoveren naar de 2e klasse. Boekel kwam er niet meer uit en de dames creëerden kans na kans. De 1-4 werd gemaakt door Anouk en Pien zorgde uiteindelijk voor de 1-5. In de laatste 3 minuten kwam Anne nog even het veld in die na 8 maanden blessureleed haar eerste minuten weer maakte. Ondanks álle inspanningen van het team om haar te laten scoren, bleef de stand 1-5. Een zeer overtuigende uitzege die resulteert in promotie naar de 2e klasse. Super gedaan dames en wat een gaaf seizoen was het.

Verder een bedankje voor alle supporters die naar Boekel zijn gekomen.