muziek
17 juni 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

DOSL wint spectaculaire halve finale

LEENDE - Op een bijzonder sfeervol sportpark in Biezenmortel, moest DOSL aantreden tegen het plaatselijke VCB. De winnaar van deze wedstrijd speelt de finale om promotie naar de derde klasse.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

DOSL ging voortvarend van start deze wedstrijd. Ralph Geelen werd de diepte in gestuurd, hij was net iets eerder bij de bal dan de uitkomende keeper van VCB. Deze torpedeerde Ralph waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan de keeper direct met rood weg te sturen. Dit al na amper twee minuten voetbal. Na zes minuten kwam DOSL op voorsprong toen Martijn Bax met een schuiver de keeper verschalkte, het stond 0-1.  DOSL hielt een groot veldoverwicht en na een kwartier was het Mathijs Oomen die de 0-2 liet aantekenen. Het laatste kwartier voor de pauze kwam DOSL nog flink onder druk te staan, het was VCB die net voor de rust de aansluitings treffer maakte, 1-2. Dat was op dat moment ook verdiend.

Direct na de thee was het wederom Mathijs Oomen die de 1-3 scoorde. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. VCB had de kracht en het geloof niet meer in een goed resultaat. Het was DOSL die stilletjes bleef scoren. Met doelpunten van Martijn Bax, Mathijs Oomen, Roel van Geldrop en Ralph Geelen zo werd de eindstand op 1-7 gezet.

Zondag speelt DOSL de finale tegen ODC uit Boxtel. Deze wedstrijd is op neutraal terrein en zal gespeeld worden op sportpark de Korze, bij Rood - Wit in Veldhoven om 14.30 uur.