Luister
muziek
29 juni 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Vader en zoon Van Wanrooij rijden wedstrijd in Oostenrijk voor het EK zijspannen

HEEZE - Afgelopen vrijdagavond vertrok Marcel samen met zijn zoon Brian, Annouchka en Aniek voor een reisje van een kleine 750km naar het Oostenrijkse Feldkirch, nabij Liechtenstein waar zondag de tweede wedstrijd voor het EK zijspannen 2022 plaats vond. Zaterdag voor de middag arriveerden ze op het legendarische circuit en voegden zich bij de reeds aanwezige Nederlandse teams.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - SMXPics
Advertentie

''Zaterdagavond vond de rijdersvoorstelling van de EK teams plaats in de grote feesttent op het circuit waar veel publiek bij aanwezig was.

Zondagochtend was het al vroeg stralend weer en zouden te temperaturen oplopen gedurende de dag naar meer als 30 graden wat het rijden er moeilijk op maakte.

Volgens de organiserende vereniging waren er rond de 8000 betalende toeschouwers en was het wel een avontuur om voor zo’n mensenmassa te mogen rijden op de geweldig mooie en snelle baan.

In de eerste training kampten we na twee rondjes al met een oplopende rem en stonden we stil op het circuit. Nadat we dit opgelost hadden was echter de training voorbij en hadden we dus nog geen idee hoe het circuit in elkaar zat.

Vlug een en ander aan de motor gewijzigd en klaar voor de tijdtraining. Één rondje goed kijken en dan aanzetten voor een snelle ronde. Dit ging redelijk goed, echter kampten we opnieuw met een onwillige rem en konden we wederom niet verder wat erin resulteerde dat we als 22e werden geklasseerd voor de startopstelling.

Na de training hadden we gelukkig wat meer tijd en konden we het complete voorremsysteem vervangen. De achterrem wilde niet goed functioneren en kregen we niet goed gemaakt en moesten we het doen met wat we hadden.

Door de problemen in de training hadden we geen proefstart gemaakt en liet ik de motor tijdens de start van de eerste reeks afslaan. Als allerlaatste op pad voor 18 minuten en één ronde en hadden we vooral in de eerste rondjes wat tijd nodig om het juiste ritme te vinden op de voor ons moeilijk baan met vele hoogteverschillen en diepe afdalingen wat we in Nederland natuurlijk helemaal niet gewend zijn. Het rijden ging steeds beter en bereikten we de 21e plaats bij de aankomst.

Tijdens de start van de tweede manche was ik opnieuw zo dom om de motor af te laten slaan door de hoeveelheid aan grip die er was op de harde ondergrond. Opnieuw op achtervolgen aangewezen en leerden we ronde na ronde beter rond te komen op de moeilijk maar schitterende baan. Uiteindelijk werden we bij de aankomst als 18e geklasseerd.

De derde manche vertrokken we wel redelijk maar maakten in de eerste rondjes wat foutjes waardoor we opnieuw in de achterhoede verzeild raakten. Verbeten bleven we onze rondjes afwerken en konden opnieuw een aantal plaatsen winst boeken om ook deze reeks als 18e de eindstreep te bereiken.

In het algemene dagklassement werden we als 20e geklasseerd wat wellicht wat benedenmaats was. Voor ons echter een nieuwe beleving om op zo’n circuit te rijden met de harde ondergrond en grote hoogteverschillen.

In het tussenklassement na 2 wedstrijden bezetten we nu een 11e plek.

Volgende week een nieuwe ronde voor het NK in Berghem.''

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug