Luister
Live
30 juni 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Tour de France shirt Team Jumbo-Visma ontworpen door Heezenaar

HEEZE - Dirk van Gaal (40) is naast wagenbouwer van de Brabantsedag ook een enorme wielerliefhebber. Voor Vriendenkring van Gaal ontwerpt hij al jaren de wagen voor de Brabantsedag. Dirk is werkzaam als grafisch vormgever bij tableaux in Heeze. 

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Regelmatig ontwerpt hij (wieler)shirts naar eigen inzicht, die deelt hij dan vervolgens op zijn socials deelt om te laten zien hoe het ook zou kunnen. Onlangs werd een ultieme wens werkelijkheid. Wie vanaf vrijdag 1 juli de Tour de France volgt ziet namelijk dagelijks een shirt van de hand van de Heezer ontwerper. Team Jumbo-Visma rijdt in het tricot waarop verschillende werken van drie Hollandse meesters te zien zijn. Van Gogh, Rembrandt en Vermeer. Anders dan anders, maar daarom juist opvallend. "Dat Team Jumbo-Visma het aandurft af te wijken van het vertrouwde kan ik alleen maar waarderen" aldus Dirk. Het is een spraakmakend shirt geworden, dus opvallen doet het zeker.

In december postte Dirk voor verschillende wielerploegen een shirt op de socials, die vervolgens geliket en gedeeld werden. TDE, het reclamebureau uit Eindhoven, was het opgevallen dat Van Gaal creatief was en wilde dat hij meedacht over het nieuwe wielershirt van Team Jumbo-Visma in de aankomende Tour de France.

The Masterpiece
Een meesterwerk. Bij die bewoording denk je aan een echt kunstwerk van een ware meester, een Hollandse meester. Om een echt meesterwerk te maken hadden de meesters van weleer vaak ook meerdere pogingen nodig. Voor Team Jumbo-Visma moet de komende Tour een echt meesterwerk worden en gaan ze voor de winst. Waar het eerder nooit lukte moet het dit jaar écht gebeuren. 

Het shirt met de drie Hollandse meesters is dan ook een echt meesterwerk geworden. Dat dit juist dit jaar op het pad van Dirk komt is geweldig. Bij de Brabantsedag is het thema dit jaar 'Met Verve' en de gemeente profileert zich als schilders kolonie met 'Ruimte voor Meesterwerken'. Twaalf stukken schilderij van drie grote meesters, beperkt tijd maar een waanzinnige uitdaging. Dirk ontwierp twee varianten die voor ongeveer 95% klaar waren. Op één dag werd de keus gemaakt welk tricot het werd dat diezelfde dag werd gefinetuned tot het eindresultaat. Dirk is er apetrots op dat hij heeft meegewerkt aan dit wielershirt. Inmiddels heeft hij een shirt ontvangen van de wielerploeg dat uitsluitend in de aankomende Tour gebruikt mag worden voor zowel de mannen als de Le Tour Femmes. Naast de shirts zijn er ook petjes, bidons, handschoenen en komt er mogelijk meer merchandise. Dirk, de Brabantse Meester, gaat zelf naar de Tour de France om 'zijn' shirts live te zien in het peloton. What's next? "Ik zie wel wat er op mijn pad komt, maar deze ervaring nemen ze me in ieder geval niet meer af."

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug