Luister
Live
7 juli 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Vader en zoon Van Wanrooij rijden zesde wedstrijd voor het NK zijspannen

HEEZE - Afgelopen zondag 3 Juli werd de zesde race om het NK zijspannen verreden op één van de zwaarste zandbanen die Nederland telt, in Berghem onder de rook van Oss.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - SMXPics

Tegen de gewoonte in laat de organiserende club aldaar de zijspannen als eerste trainen en dus ook als eerste hun manches afwerken.

Op een vlakke baan moesten we dus na één rondje verkennen, trachten een snelle tijd op de klokken te zetten voor de startopstelling.

Wellicht had ik mijn huiswerk niet goed gedaan. Na de wedstrijd in Oostenrijk heb ik het motorblok vervangen door de sterkere, zwaardere 685cc versie die beter tot zijn recht komt in het zware zand en daarmee een stukje door de straat gereden om te kijken of alles goed was.

Echter toen we zondagochtend de baan opreden en de motor moest trekken in het diepe zand, trok die door de koppeling heen en hebben Brian en ik een tweetal rondjes zo veel als mogelijk de motor laten rollen om hem niet te belasten en zodoende toch een rondetijd te kunnen fabriceren. Helaas kwamen we daarmee niet verder dan de zestiende startplek van de eenentwintig aanwezige combinaties.

Na de training met de hulp van onze collega coureur Frans v. Rooij blok open geschroefd en de koppeling ‘uitgevuld’ zodat die wederom naar behoren functioneerde en was het wachten op de start van de eerste reeks.

Zoals de laatste weken wel vaker moesten we helemaal aan de buitenzijde aansluiten aan het starthek en werd ik na een redelijke start in de eerste bocht nog eens aangereden op mijn nog steeds niet helemaal genezen bovenbeen wat het rijden er zeker niet prettig op maakte.

In de middenmoot reden we de eerste rondjes en konden we gedurende de reeks een aantal plaatsen goedmaken op uiteindelijk na achtien minuten en één ronde als negende de eindstreep te passeren.

Uiteindelijk moesten we nog vrij lang wachten totdat we op mochten gaan stellen voor de start van de tweede manche. Ondanks dat we een hele goede start maakten durfde ik in de eerste bocht niet te fel naar binnen te sturen omdat ik niet nogmaals aangereden wilde worden. Wederom reden we ergens rond de twaalfde of dertiende plek in de eerste rondjes. Na verloop van tijd konden we een paar plekken goed maken en verspeelden we er ook weer enkele wat ons aan het einde van de race opnieuw een negende plaats opleverde.

In het dagklassement behaalden we hiermee eveneens een negende plaats. Niet geheel ontevreden aangezien we de hele wedstrijd een goed tempo aan konden houden tijdens de slijtageslag in het diepe zand.

Vakantie periode is nu aangebroken en nemen we even rust om na de vakantie wederom ons dingetje te kunnen doen op de diverse circuits!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug