Luister
Live
2 september 2022 - 12:00
Deel dit artikel:

Vader en zoon van Wanrooij rijden derde race op EK

HEEZE - Afgelopen zondag 28 Augustus zijn vader en zoon Marcel en Brian van Wanrooij gestart aan de tweede seizoenshelft 2022 met de derde wedstrijd voor het Europees Kampioenschap in het Franse Wingles.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - SMXPics

''Aangezien we al geruime tijd niet meer hadden gereden en zo’n IMBA wedstrijd (2 trainingen en 3 wedstrijden) nogal wat energie vergt van rijders en materiaal hadden we voorafgaand op woensdagavond nog ‘even’ getraind in Lierop. Zaterdagochtend werd koers gezet richting Frankrijk waar we een bijzonder technisch parcours aantroffen met vele springbulten. Er werd op zaterdag voldoende gesproeid om het stof tegen te gaan waardoor er zondagochtend tijdens de eerste training diverse modderstroken lagen maar vooralsnog zeker geen stof, wat echter gedurende de dag nogal veranderde.

De twee trainingen konden we goed benutten om het parcours te verkennen en te kijken welke lijnen er links en rechts mogelijk waren. Daar er door de Franse bond niet in digitale tijdwaarneming werd voorzien reden we zonder transponder en werd de startopstelling bepaald aan de hand van de voorlopige tussenstand voor het EK waardoor we als 10e een plekje achter het starthek mochten uitzoeken. Na de traditionele rijdersvoorstelling voor het in grote getale aanwezige publiek was het wachten op de start van de eerste reeks.

Ik wilde een plekje aan de binnenzijde omdat ik het gevoel had dat we daar veiliger stonden bij deze uitzonderlijk lange start. We startten redelijk goed mee en bij de eerste 10 doken we de eerste bocht in. Echter bij het uitkomen van de startbocht haakten we met ons stuur aan een ander combinatie waarbij ons koppelingshandel af brak en we dus heel de reeks zonder koppeling moesten rijden. Dat viel de eerste rondjes zeker niet mee maar naar verloop van tijd ging me dat steeds beter af en konden we deze reeks als 15e volbrengen.

Tussen de reeksen zorgden Edwin en Henry ervoor dat de motor wederom helemaal fris was en Brian en ik wat konden rusten. De start van de tweede reeks was helemaal niet goed, echter in de eerste bocht schoven we mooi door naar voor en begonnen we de manche ronde tiende plek. Voor ons gevoel reden we een goed tempo en hadden het naar onze zin op de mooie baan maar gedurende de reeks kwamen een aantal snellere Franse en Duitse combinaties ons toch nog voorbij en bereikten we na 18 minuten en 1 ronde opnieuw als 15e de finishvlag.

De derde manche volgde vrij snel en opnieuw vertrokken we in de middenmoot aan de laatste 18 minuten en één ronde van de dag. In de eerste tien minuten hebben we de longen uit ons lijf gereden om een groepje van 4 achtervolgende combinaties achter ons te houden, echter toen was ons lijntje gebroken en zakten we een aantal plekken om uiteindelijk moegestreden (beiden!) als 17e te worden genoteerd bij de aankomst.

In het dagklassement leverde ons dit een 15e plaats op en bezetten we na drie wedstrijden, met nog 1 wedstrijd in Zwitserland voor de wielen, de 11e plaats in de voorlopige tussenstand van het EK. Komend weekend even rust en op 11 September zullen we deelnemen aan de NK race onder de vlag van KNMV in Lierop.''

Onderstaand de voorlopige kalender voor 2022:
11 September Lierop (KNMV)
25 September Amriswill (Zwitserland EK IMBA)
9 Oktober Bergharen (MON)
30 Oktober Meijel (MON)

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug