Luister
Live
12 september 2022 - 11:00
Deel dit artikel:

Uitstekende start Dames 1 Hockey Heeze

HEEZE - Na de promotie van vorig seizoen en een voorbereiding van een kleine vier weken, stond afgelopen zondag dan de eerste competitiewedstrijd op het programma in de tweede klasse. Tegenstander was Son, die vorig jaar vijfde zijn geëindigd in de tweede klasse. Meteen een pittige tegenstander. Daarnaast is bekend dat zij een erg goede sleeppush strafcorner hebben.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Tijdens de trainingen van afgelopen week en in de voorbereiding van de wedstrijd daarom afgesproken om Son zoveel mogelijk buiten de drieëntwintig meter te houden. Na een zenuwachtig begin werden we verrast door een hoge scoop, die leidde tot een één op één situatie met onze keepster Fleur. Fleur wist de speelster van Son zodanig te hinderen dat het uiteindelijk schot door Milou gered kon worden. Hierna nam Heeze langzamerhand de wedstrijd over. Dit leidde uiteindelijk tot een strafcorner die door Gwen hard werd ingeslagen. Via de stick van een speelster van Son belandde de bal in de goal 1-0. 

In het tweede kwart hield Heeze het overwicht. Vijf minuten voor de rust kwam de bal ongelukkig omhoog en raakte Sophie op haar lip. Helaas was snel duidelijk dat dit gehecht moest worden en zonder onze laatste vrouw moesten we reorganiseren in de laatste vijf minuten voor de rust. In de pauze hebben we de puntjes op de i gezet. De passing moest zorgvuldiger, de duels moesten scherper. 

Zo gingen we het derde kwart in en het overwicht werd steeds duidelijker. Dit leidde uiteindelijk tot de 2-0 gescoord door onze nieuwe aanvoerster Britt. Na weer een aanval kregen we wederom een strafcorner. Deze werd gestopt en Gwen sloeg deze snoeihard in de linkerhoek, 3-0 Heeze. 

In de korte pauze na het 3e kwart besproken dat we gewoon op dezelfde voet verder moesten gaan. Ook in het vierde kwart waren de dames veel sterker. Een ingestudeerde strafcorner werd door Anouk afgerond, 4-0. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. 

Een zeer goede wedstrijd van de dames. Het enige wat je ze kunt verwijten is dat ze niet meer gescoord hebben. Al met al een superstart in de tweede klasse. Volgende week staat de uitwedstrijd in Goirle op het programma. Dichtbij genoeg om met velen te komen kijken. Tot ziens in Goirle. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug