muziek
16 november 2022 - 12:00
Deel dit artikel:

Hockey Heeze Dames 1 laat punten liggen in Uden

HEEZE - Afgelopen week heeft Heeze dames 1 hard getraind. Zowel op het veld als daarbuiten. Vrijdagavond hebben de dames het carnavalsseizoen geopend op Stratum. Gelukkig hebben zij op zaterdag uit kunnen rusten en stonden zondagmiddag scherp op het veld in Uden. Uden, tweede op de ranglijst, was voor Heeze een nieuwe tegenstander. Gezien hun plek in de poule zou het een spannende pot worden.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

In het eerste kwart was het Uden die de stand veranderde. Via een stick van Heeze ging de bal omhoog en werd deze bij de tweede paal ingetikt, 1-0. Heeze creëerde kansen door onder andere een strafcorner te versieren, maar deze werd net naast geschoten.

In het tweede kwart bleef zowel Heeze als Uden kansen creëren, maar beide teams kregen de bal niet in de goal. Ruststand 1-0.

In de kleedkamer werd besproken dat de dames goed bezig waren met de opbouw. Dit was veel getraind afgelopen week. Het doel voor de tweede helft was het afmaken van de kansen. Zo gezegd, zo gedaan.

De tweede helft ging van start en de dames van Heeze waren vastberaden om te scoren. De stand werd veranderd in 1-1 door een harde klap van Britt van der Velden. Uden vond de gelijke stand maar niks en versierde een strafcorner. Door een harde slag tegen de plank, 2-1. In de laatste minuut van het derde kwart deed Heeze iets terug. Carlijn sloeg de bal naar de andere kant van het veld, waar Floor stond. Floor nam deze fantastisch aan en versierde een strafcorner. Zoals Casper, assistent-coach, het noemde een ‘scrimmage’ waarbij Floor scoorde, 2-2.

Met nog een kwart te gaan was het aan de dames van Heeze om de stijgende lijn in hun spel voort te zetten en de drie punten mee naar huis te nemen. Met nog 10 minuten op de klok kwam de bal terecht bij Anouk. Zij pingelde langs de verdediging van Uden en speelde de bal richting de tweede paal naar Roos. Kwestie van intikken en dat werd gedaan, 2-3 voor Heeze! Uden ging meteen in de aanval en versierde weer een strafcorner. Wederom via een variant in de lange hoek, 3-3. Heeze was tevreden geweest met deze eindstand. Echter is dit niet de uitslag geworden. Uden wilde de drie punten over de streep slepen. Uden liep de cirkel binnen over de achterlijn, gaf de bal terug op de kop en de bal verdween in de korte hoek, 4-3. Met nog 5 minuten te gaan gaf Heeze nog even gas om de gelijkmaker te scoren. Kansen waren er wel, maar de goal bleef uit aan de kant van Heeze. Uden wist de bal er nog wel in te krijgen, ze kregen nogmaals een strafcorner en via dezelfde variant als de 3-3 werd ook de 5-3 gescoord. Met nog 2 minuten op de klok was er niks meer aan te doen voor Heeze. Coach René gaf zijn complimenten voor de opbouw van Heeze. Een wedstrijd om ondanks het resultaat trots op te zijn.

Volgende week spelen we thuis tegen Berkel-Enschot. Zij staan momenteel derde, dus dit zal wederom een spannende wedstrijd worden. We hebben jullie support hard nodig! Daarnaast hebben we een Super Sunday georganiseerd samen met Heren 1 in Heeze. Wil je up to date blijven van ons team? Volg ons op Instagram @hockeyheezedames