RKSV Heeze 1 trekt weer aan het kortste eind

HEEZE - Na een kleine opleving vorige week bij Marvilde, vervalt Heeze toch weer in het oude spelbeeld.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Van het begin af aan had Nemelaer een optisch veldoverwicht en dat maakten ze in de tiende minuut duidelijk door een voorsprong te nemen. Giel van de Ven kopte een goed genomen vrije schop direct tegen de touwen: 0-1. En hoewel thuisclub wel probeerde onder druk uit te voetballen, lukte dat eigenlijk niet. Sterker nog, de gasten verdubbelden de voorsprong. In de drieëndertigste minuut werd de bal vanaf de achterlijn terug gelegd op spits Giel van de Ven, die rustig en gericht kon binnenschieten: 0-2. De thuisploeg dacht met deze stand de rust in te kunnen gaan, maar daar dacht Giel van de Ven anders over. Hij werd in de tweede minuut van de extra tijd vanuit de verdediging met een strakke pass diep gestuurd en liep de verdediging eruit en gaf ook de doelman geen schijn van kans en completeerde zijn hattrick: 0-3.

Na de thee leek Heeze zich te herpakken. In de zesenvijftigste minuut kreeg Tom Derkx op rechts de bal aangespeeld. Hij speelde deze meteen door op de startende Jorg van Galen. Op zijn beurt speelde deze zich vrij en schoot hard raak: 1-3.

De hoop was van korte duur, want in de eenenzeventigste en vierenzeventigste minuut trok Nemelaer de wedstrijd definitief naar zich toe. Achtereenvolgens Jasper van Venrooij (afstandsschot wat te machtig was voor de Heezer doelman) en Joeri Vugts (uit de rebound) maakten er 1-5 van.

Vier minuten voor tijd tenslotte bepaalde Geert van de Ven, na een lange rush, waarbij de Heezer verdediging eruit werd gelopen en de doelman met een hard schot kansloos was, de eindstand op 1-6. Niets op af te dingen.

Volgende week thuis tegen koploper en eerste periodekampioen Best Vooruit moeten we misschien voor het ergste vrezen.