muziek
6 maart 2023 - 09:30
Deel dit artikel:

Jorg van Galen scoort een hattrick met strafschoppen

HEEZE - RKSV Heeze 1, de thuisploeg, begon redelijk fel aan de wedstrijd. Reden: ze wilden niet verliezen na de 8-1 uitnederlaag. Behoudens enkele kleine kansjes leverde het niets op. In tegendeel zelfs. In de vierentwintigste minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Gianni Tiebosch draaide zich net buiten de zestien vrij van zijn verdediger en met een hard schot liet hij de Heezer doelman kansloos. Heeze kon er niet veel tegenover stellen en toen in de achtendertigste minuut Fouad Idabdelhay een scherpe voorzet vanaf de achterlijn eenvoudig kon binnenkoppen voor de 0-2, leek het pleit beslecht. Met deze stand gingen de teams de rust in.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Tijdens de rust heeft trainer Goeran naar verluid het Heezer elftal op scherp gezet met een ouderwetse donderspeech.

En dat heeft wel geholpen. Onze jongens waren veel feller en nauwkeuriger. Er werden verschillende dieptepasses gegeven en in zevenenvijftigste minuut werd Ivo Moerenhout aangespeeld. De doelman dreef de opkomende spits naar buiten, waarbij hij hem aanraakte en Ivo ten val bracht. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. Jorg van Galen stelde zich achter de te nemen strafschop en schoot die onberispelijk binnen: 1-2. De thuisploeg kreeg hoop op meer. En toen er tien minuten later, bij een voorzet van Heeze, hands werd gemaakt, kreeg de thuisclub een tweede strafschop. Ook deze werd door Jorg vlekkeloos benut: 2-2. Zo’n zes minuten later was het weer raak. Ivo werd diep gestuurd en ging alleen op de doelman af. Een achtervolgende verdediger beging een overtreding met ook de doelman in de buurt. En weer besliste de scheidsrechter voor een strafschop. Driemaal is scheepsrecht. En dat moet Jorg ook gedacht hebben. Beheerst schoot hij de derde strafschop binnen voor een onvervalste hattrick: 3-2.

Met nog een kwartier te spelen moest Heeze proberen deze voorsprong over de eindstreep te brengen. En dat ging net niet. In de negenentachtigste minuut lukte het de bezoekers de gelijkmaker te scoren, al hing er een luchtje van buitenspel aan. En hoewel Kruisland nog behoorlijk aandrong, kon de thuisclub in ieder geval het punt veilig stellen.

''Volgende week bij ’t Zand de ongeslagen reeks voortzetten, dan kunnen we mogelijk van die laatste plaats wegkomen.''