muziek
14 maart 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

RKSV Heeze 1 maakt de kansen niet af en moet met lege handen naar huis

HEEZE - Na het gebruikelijke aftasten kreeg de thuisclub een licht overwicht. De bezoekers waren niet op dreef. Passes kwamen niet aan en als ze wel aankwamen, waren de aannames niet altijd even goed. Het belangrijkste echter was, dat de kansen die er kwamen niet werden omgezet in doelpunten. Dat deed ’t Zand beter. Want in de 24e minuut lanceerde Steven van Driel van zeker 25 meter een afstandsschot dat in de verre linker hoek tegen de touwen sloeg: 1-0. Langs de lijn vonden ze dat de Heezer doelman er hierbij niet goed uitzag, maar we stonden niet in de baan van het schot en dus kreeg hij het voordeel van de twijfel. De wedstrijd kabbelde daarna op dezelfde voet verder en dus werd de rust met deze stand bereikt.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Het is niet bekend of de Heezer hoofdcoach Goeran in de rust een donderspeech heeft gehouden, net zoals vorige week, maar het beoogde resultaat kwam er niet. Zolang als er maar één doelpunt verschil was, gloorde er hoop en dus bleef Heeze doorvoetballen. Totdat ver in de tweede helft (81e minuut) de spits van de thuisclub werd diep gestuurd. Hij gaf de Heezer verdediging het nakijken en passeerde de doelman met een harde schuiver voor de 2-0. Wedstrijd gespeeld zo leek het. De bezoekers drongen nog wel even aan, maar de tijd glipte hen door de vingers. Ze konden met lege handen naar huis, al waren ze niet zo afgedroogd als in de thuiswedstrijd.

Volgende week de derby tegen Geldrop. Misschien kunnen ze dan de drie punten thuis houden.