muziek
15 maart 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

Verlies dames 1 hockey heeze

HEEZE - Op zondag 12 maart vond de eerste competitiewedstrijd plaats voor de dames van Heeze. Ondanks alle regen van afgelopen week, was het deze ochtend gelukkig droog. Heeze had vorige week een geslaagd teamweekend gehad. Echter hebben zij een minder goede voorbereiding gehad dan normaal. Desondanks stapten de dames vol goede moed het veld van Son op. Iedereen was erop gebrand de eerste 3 punten van het seizoen te pakken.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Heeze begon de wedstrijd goed, ze speelde veel op de helft van Son en wisten de bal goed rond te spelen. Er waren hier en daar al wel wat kansen gecreëerd, maar nog geen doelpunten gemaakt. Son wist met een uitbraak gelijk te scoren. Ze namen daarmee een voorsprong van 1-0 op Heeze. Heeze probeerde in de resterende tijd van het eerste kwart de gelijkmaker te scoren, maar het lukte hen niet om de bal in het net te krijgen. Het kwart eindigde dan ook met een stand van 1-0 in het voordeel van Son.

In het tweede kwart zette Heeze de aanval in en ze speelden duidelijk beter dan Son. Ze hadden meer balbezit en creëerden meerdere kansen om te scoren. Helaas voor Heeze lukte het hen niet om de bal in het net te krijgen. Het tweede kwart eindigde dan ook zonder doelpunten, waardoor de tussenstand nog steeds 1-0 was in het voordeel van Son. In de kleedkamer was het rustig en iedereen had er wel vertrouwen in dat de doelpunten vanzelf zouden vallen, vanwege de vele kansen die we hadden.

In het derde kwart begon Son sterker te spelen en het lukte hen om nog drie keer te scoren. Hiervan waren drie goals een strafcorner, Son staat dan ook bekend om haar strafcorners, die altijd hoog in het net worden gesleept. Heeze had moeite om de verdediging van Son te doorbreken en kon geen vuist maken. Het derde kwart eindigde helaas met een stand van 4-0.

In het vierde kwart bleef Heeze strijden en ze kregen een strafcorner. Ze wisten deze te benutten en scoorden hun eerste doelpunt van de wedstrijd. Met de stand van 4-1 kreeg Heeze weer hoop. Ze bleven druk zetten en hadden meerdere kansen om nog een doelpunt te maken, maar het lukte hen niet om deze te benutten. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Son nog een goal te maken, waardoor de eindstand 5-1 was.

Al met al was het een spannende wedstrijd waarin Son uiteindelijk de sterkste bleek. Heeze had goede momenten, maar kon deze niet omzetten in doelpunten. De dames hadden anders gehoopt, maar zijn nu wel meteen wakker geschut. Er is werk aan de winkel. Komende week gaan de meiden hard trainen om zondag thuis de eerste drie punten van het seizoen te pakken tegen Goirle om 12.45. Publiek is meer dan welkom, dat kunnen de dames wel gebruiken.