muziek
20 maart 2023 - 13:00
Deel dit artikel:

RKSV Heeze 1 eindelijk van die hatelijke laatste plaats af

HEEZE - De thuisclub begon redelijk fel aan de wedstrijd wat al in de eerste minuut een goede kans opleverde. Maar het leverde geen doelpunt op. Ze bleven wel zoeken naar een voorsprong. En in de negentiende minuut vonden ze die. Met een hard schot wist Gijs Moerenhout de Geldropse doelman te verschalken: 1-0. Daarna probeerden ze deze stand uit te breiden, maar het lukte niet. Geldrop kreeg langzaam de overhand. De Heezer verdediging hield echter stand en dus werd de rust bereikt met de minimale voorsprong.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

De tweede helft was veel van hetzelfde. Geldrop had het optische overwicht, maar door nog steeds goed verdedigen en enkele prima safes van de Heezer doelman konden ze stand houden. Zolang de marge maar één doelpunt was, waren ze niet zeker van hun zaak. Met zo nu en dan een uitval hielden ze Geldrop wel alert. Er viel zelfs een doelpunt, maar dat werd wegens buitenspel afgekeurd. Uiteindelijk bleef de 1-0 stand op het scorebord staan en dat was voldoende om de drie punten in Heeze te houden.

In de competitie werd de laatste plaats aan het verliezende DOSKO overgedaan en dat werd tijd.

Volgende week uit naar Den Haag waar TAC ’90 de tegenstander is. Niet de makkelijkste tegenstander.