Luister
muziek
16 mei 2023 - 11:30
Deel dit artikel:

Verlies Hockey Heeze dames 1

HEEZE - Na twee weken geen wedstrijden en veel regen gehad te hebben waren de Dames weer gebrand om op deze mooie zondag een belangrijke wedstrijd in de wacht te slepen. Sint-Oedenrode D1 stond namelijk op het programma, een directe concurrent van ons waaraan wij ons nog moesten bewijzen na de vorige wedstrijd.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Het was mooi weer, hadden goed getraind en waren gebrand de punten in Heeze te houden.

Het fluitsignaal ging en wij zaten direct goed in het spel. We konden elkaar goed vinden en hadden de ruime overhand in de wedstrijd. Sint-Oedenrode begon onverwachts in een driemans-opbouw waardoor het voor ons even wennen was, maar dit pakte we zo goed op dat zij al snel weer inzakte naar een viermans-opbouw. Dit wisten we van de vorige keer en hier hadden we ons op voorbereid.

De lijnen zaten goed dicht en we speelde goed op de man. Het was voor een groot deel eenrichtingsverkeer, ballen onderscheppen en via de flanken opbouwen waar we Carlijn en Sanne hadden neergezet voor de snelheid.

Sint-Oedenrode ging helemaal mee in onze looplijnen, hierdoor kon Sophie met een harde klap door de as Britt bereiken. Britt speelde zichzelf goed vrij en kon de bal direct doorspelen naar Anouk, Anouk haalde uit en met een harde klap schoot de bal door de benen van de keepster. 1-0!

We gingen door met dit spelletje en konden elkaar niet alleen aan de flanken goed vinden, maar de as kon telkens de bal aannemen. Hierdoor kregen we een erg dynamisch spel waar Sint-Oedenrode soms nog moeite mee had. We kregen veel kansen, Frederikke kon vaak buitenom een actie maken en de cirkel inlopen. Helaas wilde de bal er ineens niet meer zo lekker in. Meerdere speelsters kregen kansen in de cirkel, maar het wilde even niet lukken. Sint-Oedenrode ging hierdoor spelen op de counter, zo werd er vanaf het middenveld een hoge scoop gegeven. Wij stonden als eerste onder de bal, maar helaas werd deze gemist. De speelster van Sint-Oedenrode kroop achterdoor en pikte de bal daar op, liep de cirkel in en met een harde slag ging deze net langs onze keepster Sofie af. 1-1..

We gingen de rust in met deze uitslag, maar we wisten dat dit puur kwam door onze eigen fouten. We waren beter en we gingen dit echt niet meer uit handen geven.

Gebrand om de voorsprong weer terug te pakken, gingen we weer fel door met ons spelletje. Helaas wist Sint-Oedenrode iets beter in het spel te komen en kregen we meer dreiging richting onze cirkel. Dit resulteerde in een aantal strafcorners, maar deze werden meerdere malen goed gered. Sofie zat er goed bij en de varianten werden doorzien door o.a. Anouk, Julia, Floortje en Fleur. Een klein momentje van paniek zorgde er bijna voor dat hij erin rolde, Sofie wist de bal te remmen maar rolde bijna over de lijn. Sophie haalde hem van de lijn en zusje Floortje speelde bal snel uit de cirkel.

Doordat we ineens meer weerstand kregen, was er hier en daar een miscommunicatie aan onze zijde. Zo kwam Sint-Oedenrode met een aanval in overtal via onze linkerkant op. De snelle spits wist over de achterlijn te lopen en met een combinatie belande de bal achter de lijn. 1-2.

Het ging ons niet gebeuren, wij zouden hier de punten gaan krijgen. We werden sterker en namen de overhand in het spel weer over. Via goede combinaties aan de linkerkant wist Britt bereikt te worden, ze haalde uit met haar backhand maar deze kwam erg ongelukkig terecht op de knie van een verdedigster. Hieruit kwam een strafcorner voort, maar deze wisten we niet te benutten.

Tussen het derde en vierde kwart spraken we elkaar nog eens goed toe en wisten we dat we maar één taak hadden. We waren erg sterk, zo kregen Pien, Sanne en Lizette nog een aantal kansen. Helaas werden deze tegen gehouden door de keepster of door een verdedigster. Op een gegeven moment kwam Anouk helemaal vrij en kon ze aangespeeld worden, met een harde backhand haalde ze uit maar helaas kwam deze net in het zijnet terecht. Een paar minuten voor tijd was het eenrichtingsverkeer, door goede loopacties van de spitsen kwam Roos vrij in de cirkel. Fleur nam snel de lange corner, speelde Sophie in en met een harde klap werd Roos bereikt. Roos haalde uit en hij zat erin! 2-2 dachten we, maar de scheidsrechter was te vroeg met fluiten. Onderweg had de bal van Sophie naar Roos een voet geraakt, in plaats van het voordeel af te wachten en de goal toe te kennen werd dit een strafcorner..

Met nog een paar minuten op de klok bleven we vechten voor de gelijkmaker die we eigenlijk al hadden gescoord, mentaal was dit een flinke tegenslag. Helaas lukte het ons niet meer de bal nogmaals over lijn te krijgen, hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-2 winst voor Sint-Oedenrode.

Aan onze wilskracht en harde werken heeft het niet gelegen, want wat hebben wij hard gewerkt. We hadden de overhand in de wedstrijd, maar het wilde helaas door meerdere factoren niet lukken.

Na de wedstrijd kwam een oude bekende nog even langs bij de nabespreking, Hans de Jager. Jarenlang is hij coach geweest van Dames 1, maar doordat hij een aantal weken op vakantie gaat mist hij de laatste wedstrijd van onze Carlijn. Een mooi woordje van Hans aan Carlijn over haar jaren bij Hockey Heeze zorgde voor een positieve afsluiting van de wedstrijd.

Focus en hard trainen staat de komende weken weer op de planning. De komende 3 wedstrijden spelen wij tegen de top, wij kunnen jullie steun hier goed bij gebruiken. Aanstaande zondag spelen wij uit tegen Waalwijk om 12:45 uur, zien we jullie daar?

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie