Luister
muziek
23 mei 2023 - 11:00
Deel dit artikel:

Belangrijke winst voor Hockey Heeze Dames 1

HEEZE - Op Zondag 21 mei, stond er een moeilijke uitwedstrijd op de agenda voor Hockey Heeze Dames 1. Heeze moest het namelijk opnemen tegen de nummer 3 uit de poule, Waalwijk Dames 1.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

In het eerste kwart wilde Waalwijk de bal snel rondspelen en veel kansen creëren, maar Heeze had het goed dicht achterin waardoor dit niet echt lukte.

Af en toe kwam Waalwijk er gevaarlijk uit, maar door het harden werken van heel het team en een bal die van de lijn werd gehaald door Fleur Bogers wist Waalwijk geen kansen te benutten. Heeze had ook nog een grote kans, een lange harde bal van Carlijn van Lierop werd net naast getipt door Anouk Demes waardoor ook Heeze geen kans wist te benutten in het eerste kwart van de wedstrijd.

In het tweede kwart ging het vrij gelijk op. Heeze wist Waalwijk goed vast te zetten waardoor ze niet goed het snelle spelletje konden spelen zoals ze dat graag altijd doen.

De dames van Heeze gingen met 0-0 de rust in. De dames waren tevreden over hoe ze de eerste helft hadden gepresteerd, en deden een paar kleine aanpassingen om nog beter te presteren in de tweede helft.

Helaas wist Waalwijk aan het begin van het derde kwart de 1-0 te scoren door een snelle uitbraak. Heeze liet zich niet beïnvloeden door de achterstand, en waren gebrand om toch nog punten te pakken in Waalwijk. In het derde kwart had inval keepster Sofie Klemans nog een knappe redding. Het gevaar van die aanval was echter nog niet voorbij, een hoge bal kwam richting de goal van Heeze, maar werd van de lijn getik door Floortje van Ettro waardoor het 1-0 bleef.

Tussen het derde en vierde kwart spraken de dames elkaar nog even goed aan en wisten iedereen wat ze te doen stond.

Er werd hard gewerkt in het laatste kwart, en de dames van Heeze wisten het Waalwijk moeilijk te maken. Met nog een kleine 10 minuten op de klok, had Heeze afgesproken dat Carlijn van Lierop diep zou blijven staan voor de mogelijke counter. Dit werd al snel beloond, met een lange bal werd Carlijn bereikt en kon ze hem achter de keepster van Waalwijk slaan: 1-1!

Met nog een paar minuten te spelen, besloot Waalwijk om alles of niets te spelen en hun keepster in te ruilen voor een extra veldspeelster. Waalwijk probeerde heel aanvallend te spelen en nog een kans te creëren, maar de dames van Heeze stonden goed te verdedigen met heel het team en wisten Waalwijk uit hun spel te krijgen. Met een goede steal van Anouk Demes op het middeveld wist ze Britt van der Veldente bereiken die vervolgens een lange bal gaf op Roos Bogers die helemaal vrij stond in de cirkel. Waalwijk stond zonder keepster, waardoor Roos hem gecontroleerd het doel in kon slaan: 1-2!

Met nog 2 minuten te spelen voerde Waalwijk de druk op, maar door het karakter en het vechtlust van alle speelster wist Heeze de wedstrijd te winnen met 1-2 en gingen er 3 belangrijke punten mee naar Heeze!

De volgende wedstrijd van Heeze dames 1 is 4 juni thuis om 12:45 tegen Uden Dames 1. Het beloofd een spannende pot te worden. Supporters kunnen de dames zeker gebruiken, hopelijk tot dan! 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie