muziek
25 Mei 2023 14:30
Deel dit artikel:

RKSV Sterksel sluit seizoen af met mooie overwinning en stijgt nog een plaatsje

STERKSEL - Zondag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Ondanks het feit dat Sterksel zich reeds een aantal wedstrijden eerder veilig had gespeeld zorgde het zonnige weer en het feit dat bij winst zelfs nog een plaatsje omhoog op de ranglijst toch voor de nodige motivatie. Omdat het voor de tegenstander uit Knegsel de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was waren er allerlei festiviteiten gepland voor na de wedstrijd. Zij wilden er dus zeker ook een mooie middag van maken.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Beide ploegen gingen er dus vanaf de aftrap ondanks de toch wel benauwde weersomstandigheden voor. Over en weer ontstonden er in de beginfase meteen een aantal kleine kansjes. Tot omstreeks de tiende minuut een lange bal van Knegselse Boys achter de verdediging van Sterksel viel. Juul Moeskops liet dit buitenkansje niet onbenut en prikte de 1-0 binnen wat toch zorgde voor een teleurstellend begin. Sterksel week echter niet af van het vooraf voorgenomen plan om druk naar voren te zetten om zodoende Knegsel onder druk te houden. Dit leidde tot verschillende goede mogelijkheden zonder dat Sterksel zelf verdedigend in de problemen kwam. Het duurde echter tot kort voor rust totdat Sterksel de score in evenwicht kon brengen. Na een goede solo bekroonde Quint van de Meerakker deze met een strak schot in de verre hoek. Met 1-1 gingen beide partijen rusten.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Sterksel bleef de aanval zoeken en met afwisselend lange ballen en kort combinatievoetbal werden verschillende kansen gecreëerd. Een van deze resulteerde in de zeventigste minuut tot een corner voor Sterksel. Thijs Scheepers toornde hoog boven de verdediging van Knegsel uit en kopte de verdiende 1-2 binnen. Ongeveer tien minuten later was het wederom Thijs Scheepers die de verdediging verschalkte, deze keer met een lange rush waarna hij de bal strak in de verre hoek plaatste en daarmee de eindstand van 1-3 op het scoreboard bracht. Al met al een verdiende overwinning voor Sterksel waarmee het de competitie als gedeeld negende afsloot.

Na de wedstrijd werd afscheid genomen van Hubert Duijndam, een echte clubman die na een lange actieve carrière zich als assistent trainer gaat bezighouden met de selectie.

Na de zomerstop zal Sterksel ook volgend jaar zich ook volgend jaar weer van haar beste kant laten zien.