Luister
Live
2 mei 2021 - 11:50
Deel dit artikel:

Odin Verhoeven uit Heeze in bekerfinale met BAL en live op NOS zondagmiddag

HEEZE - De spelers van Basketbal Academie Limburg (BAL) met Heezenaar Odin Verhoeven in de gelederen, bereikten vrijdagavond de bekerfinale van de Nederlandse basketbalcompetitie. Een sensatie! Zij schakelden in de kwartfinale al de laatste bekerwinnaar uit, Zorg en Zekerheid uit Leiden, die tevens de nummer één uit de competitie is.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - Jan van Moorsel en Tessa van Gameren

Vrijdagavond was de halve finale in eigen huis tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball die gewonnen werd met 84-79. Zondagmiddag is de finale die begint om 14.30 uur en live te volgen is bij de NOS. BAL speelt de finale tegen Yoast United, de andere ploeg uit de elite B. Odin Verhoeven is met zijn 17 jaar de benjamin van het team. Toch wist hij al speelminuten te krijgen in het team op de centerpositie hetgeen een knappe prestatie is. Meestal staan op die positie de grote mannen en die zijn altijd een stuk ouder. Odin begon zijn carrière op zevenjarige leeftijd bij BC Heeze, samen met zijn broer Aramis die eveneens op hoog niveau speelt. Al op achtjarige leeftijd werden de twee broers gekoppeld aan de basketbalacademie in Weert.

Basketbal Academie Limburg
Een jaar of 10 geleden begon men in Weert een basketbalacademie. Toen BAL de eredivisie licentie overnam van BSW was de kritiek door de "kenners" niet van de lucht..... "wat moet zo een jeugdteam in de eredivisie...." "Zijn nog niet goed genoeg voor de promotiedivisie...." "Het is hier geen kleuterschool...."

BAL geloofde in haar missie. Met jonge, zelf opgeleide spelers en met talenten uit het land hier verder opleiden werd het ieder jaar een beetje beter... Vorig jaar mocht men al aan de play-offs ruiken maar werd de competitie afgebroken door Corona. Met nieuw elan werd het huidige seizoen opgestart. Wedstrijd na wedstrijd ging men beter spelen, zonder afbreuk te doen aan de missie. Jonge spelers laten rijpen in belangrijke wedstrijden op belangrijke momenten. 

LIVE uitzending bij de NOS
Gaat klein duimpje de grote sportreus worden? Kunnen de mannen nóg een keer boven zichzelf uitstijgen en de bekerfinale winnen? Kijk zondagmiddag 2 mei om 14.30 uur de finale live bij de NOS.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug